Bâlci într-un centru de congrese de 12 milioane de euro

Data publicării:
expo

Tot weekendul, la Oltenia Expo a răsunat muzica, au sfârâit micii pe grătare, iar vânzătorii de vată de zahăr abia au făcut faţă clienţilor. Complexul, care a costat 12 milioane de euro, se întinde pe 55.000 de metri pătraţi şi a fost construit ca să găzduiască expoziţii şi congrese. Participanţii la bâlci nu par însă mulţumiţi.

Locaţia e acceptabilă, mai cresc preţurile de la an la an, şi primăriile..., dar în rest ne cunoaşte lumea de ani de zile, mai negociem. (Cât plăţiţi?) În jur de 200 de lei pe perioadă”.

„(Cum vi se pare organizarea?) Nu prea bună, ne ia, ne goneşte, de colo până colo, zice să nu stăm pe aici. (Dar cât plătiţi?) Ah, nu prea, de bani nu prea ne ia, sunt foarte cumsecade”.

Un spaţiu foarte mare, frumos, suntem mulţumiţi de organizarea care este aici, eu sunt cu o maşină de vată de zahăr, vin de doi ani de zile de când se organizează în acest loc”.

„Nu îmi place târgul asta, înainte era un târg mai frumos organizat, acum aici găseşti numai haine vechi, şi nu văd WC-uri, e adevărat e pădurea aproape”.

Organizatorii târgului şi Primăria Călimăneşti, cea care are în administrare complexul, cred că locul este perfect pentru organizarea acestui bâlci anual.

Valentin Sclipcea, administratorul Centrului Expoziţional Călimăneşti: „Este o locaţie ideală, zic eu, înainte se organiza la stadion şi nu erau condiţii, aşa de bine de rău avem un asfalt, iluminat, putem asigura toalete, apă curentă, târgul se poate desfăşura în condiţii optime”.

Florinel Constantinescu, primarul oraşului Călimăneşti: „Este un loc uşor de găsit, la drum naţional, cu multe locuri de parcare, cu un teren destul de întins, multe condiţii”.

Inaugurat în 2010, Centrul Expoziţional ar fi trebuit să fie, conform site-ului oficial, o "importantă platformă de promovare şi dezvoltare economică". Cum evenimentele lipsesc, autorităţile au probleme cu plătirea facturilor şi au decis, recent, să închirieze complexul unor oameni de afaceri care vor să-l transforme în centru comercial chinezesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri