Banii de întreţinere şi curent, greu de găsit. Una din trei gospodării nu și-a putut plăti cheltuielile curente în 2015

Data publicării:
bani teanc numara bani in mana

Aproape 2.900 de lei pe lună a câştigat în medie o familie din România anul trecut. 33% din gospodării nu s-au putut descurca cu banii, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Din aceastea, 36% au întâmpinat probleme la plata întreţinerii locuinţei, iar 16,7% nu au avut suficienţi bani pentru a achita factura la curent.

Pentru a face faţă cheltuielilor, aproape 7% din familiile din România au apelat la economii, 17,6 la sută s-au împrumutat de la rude sau prieteni cărora nu trebuie să le dea neapărat banii înapoi, iar 9% au muncit suplimentar.

Potrivit INS, anul trecut doar 17% dintre familiile din România şi-au permis o săptămână de concediu, 18% au băgat bani în electrocasnice şi în înlocuirea mobilei din casă, aproape o treime au cumpărat haine noi şi doar în jur de un sfert spun că au cheltuit bani pe bilete la cinema, spectacole de treatru, concerte sau cărţi.

În primul trimestru al anului, veniturile medii ale unei familii din România au fost de aproape 3000 de lei, în creştere cu 3,7% faţă de finalul anului trecut. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri