Zi de naștere și Paşte în spital pentru bărbatul bătut din Brașov

Data actualizării: Data publicării:
batran

Mobilizare fără precedent, pentru bătrânul bătut crunt, pe treptele unui pasaj din centrul Braşovului, de doi tineri ce i-ar fi putut fi nepoţi. Peste 50.000 de lei au donat până acum românii numai în contul medicului din Bucureşti care astăzi l-a vizitat pe Dumitru Neculai și de altfel şi-a asumat că va avea grijă ca bătrânului să nu-i lipsească nimic. Victima şi-a petrecut ziua de naştere în spital. Tot acolo va fi şi de Paşte.

Traumatism cranian sever, dinţi sparţi, o vertebră cervicală ruptă, probleme de respiraţie, din cauza loviturilor violente primite în torace. Atacul violent a avut loc pe 31 martie, cu doar o zi înainte ca Dumitru Neculai să împlinească 67 de ani. Holul secţiei de neurochirurgie a Spitalului Judeţean Braşov a fost mai aglomerat ca niciodată: impresionaţi de drama bătrânului, zeci de oameni au venit să-l viziteze.

Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Braşov: Sfatul nostru este să nu-l agresăm, în momentul de faţă, cu vizite care nu sunt oportune şi care-i pot dăuna inclusiv stării de sănătate.

Un medic din Bucureşti a strâns donaţii pentru Dumitru Neculai. Azi l-a vizitat, însoţit de un psiholog clinician.

Vasi Rădulescu, medic Bucureşti: Numai la mine, vreau să vă spun că am trecut de 50 de mii de lei. N-o să-i dăm toată suma de bani, pentru că pentru un astfel de om poate să fie ceva extrem de rău. Să primească o anumită sumă de bani lunar, a la long.

Cătălina Dumitrescu, psiholog clinician: Nu e furios. E un om trist şi este un om speriat şi foarte confuz. Faptul că nu e singur e un lucru uriaş şi ăsta-i şi mesajul, că de fapt nu e singur.

Medicul Vasi Rădulescu şi-a asumat sarcina de a-i găsi bărbatului o locuinţă în Braşov şi un loc de muncă. Dumitru Neculai nu avea acte, la internarea în spital. Nu putea fi, legal, titular al unui cont bancar, în care să primească banii strânşi pentru el.

Ioan Curecheriu, director Evidenţa Persoanei Braşov: Ne-am prezentat la spital, i-am luat datele necesare, am accesat baza de date a noastră, să vedem dacă persoana este cea reală, i-am făcut fotografiile de rigoare şi trebuie să o înmânăm asistentului social de la Spitalul Judeţean.

De azi, Dumitru Neculai are un act de identitate provizoriu. E plin de vănătăi în poză, şi poartă pijamaua dată de spital. Agresorii săi au contestat măsura arestării preventive. Mâine vor apărea din nou în faţa instanţei. Speră că vor fi eliberaţi.

Cătălina Dumitrescu, psiholog clinician: Tot valul ăsta de emoţie s-a stârnit pentru că noi am putut să accesăm aceste imagini, să le vedem. Altfel ar fi rămas o ştire în care auzeam de cineva care a fost lovit.

Vasi Rădulescu, medic Bucureşti: Din păcate, sunt foarte multe cazuri care nu se mediatizează, nu mai ştie nimeni de ei. E un val, asta e cert. Dar sper, încă o dată. Tot timpul avem nevoie de o mişcare tectonică, aşa, să ne zdruncine ceva cu adevărat, ca să ne mai aducem şi noi aminte că suntem oameni şi să punem umăr de la umăr, să facem ceva.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri