Sari la conținut

Bărbatul care a aflat că a murit de-o lună

Descoperire macabră la doctor. Un pacient a aflat în timpul unei vizite de rutină că a murit de o lună. Bărbatul are doar 40 de ani, e sănătos şi nu îşi explică de unde a apărut eroarea în acte. Mai grav, nici autorităţile nu-l pot lămuri ce s-a întâmplat.

Daniel Burchel a mers la medicul de familie pentru a lua o trimitere. Atunci când cardul de sănătate i-a fost verificat, doctorul a rămas fără cuvinte. Avea în faţă un pacient care, conform actelor, murise de o lună.

„Cu stupoare, medicul, schimbat la faţă, mi-a spus că nu poate să îmi dea o trimitere pentru că figurez în sistemul informatic ca decedat din 20 ianuarie 2017. Vă daţi seama că am fost stupefiat în momentul respectiv”, spune Daniel Burchel, pacient.

„Am avut surpriza să îl consult şi, normal, ca să îi bag cardul să îi fac serviciul şi am constatat că nu pot. Zic ce se întâmplă? Decedat. Când mă uit, data ianuarie. Probabil că e o greşeală. Era şi la sfârşiul programului, eram şi în grabă şi i-am zis du-te la CAS să vedem cum figurezi acolo”, spune Carmen Ilie, medic de familie.

Bărbatul a fost trimis de medic la Casa de Asigurări de Sănătate Publică Dolj pentru a cere explicaţii. Aici, trăia în acte, aşa că a fost trimis din nou la medicul de familie.

Nici cei de la Evidenţa Populaţiei nu îşi explică eroarea.

„Posibil să fi fost solicitări din partea CAS-ului de efectuare a anumitor verificări asupra unor persoane, dar, de curând, nu cred că avem o astfel de solicitare venită din partea CAS Dolj”, spune Ciprian Bobocică, directorul Serviciului Judeţean de Evidenţa populaţiei Dolj.

După ce a fost pus pe drumuri o zi întreagă, problema bărbatului a fost rezolvată. Medicul de familie a introdus datele corecte în sistem şI a reparat astfel eroarea.