Barometrul de încredere. Doi din trei angajați români se tem de șomaj

Data publicării:
munca birou 12178-Mediafax Foto-NorthFoto Mediafax Foto-3

Românii nu se pot bucura din plin de creşterea economică din ultimul an. Cu un şomaj în creştere, doi din trei angajaţi se gândesc cu teamă că ar putea să-şi piardă locul de muncă. În 2012, grupul pesimiştilor era mai mic, ajungând la 63,5% din totalul persoanelor intervievate.

A crescut însă numărul celor care au început să privească jumătatea plină a paharului când vine vorba de mersul economiei. Acum, doar 58% dintre români cred că economia nu a mers bine anul trecut, faţă de 68% în 2012.

După un an în care inflaţia a tot scăzut, până la minimul ultimilor 24 de ani, oamenii se aşteaptă mai puţin la scumpiri. 7 din 10 români cred că preţurile au crescut anul trecut, faţă de 8 din 10, în 2012. În aceste condiţii, una din cinci persoane se gândeşte să pună bani deoparte.

Economisirea rămâne însă un vis pentru 60% dintre români, care abia reuşesc să facă faţă cheltuielilor de zi cu zi, asta fără a-i lua în calcul pe cei care se plâng că au datorii. Un român din cinci intră în această categorie, la fel ca în 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri