Bătrân în scaun rulant, bătut de un îngrijitor. Directorul centrului social: El a început

Data publicării:
batran batut centru social ladesti 2

Anchetă la un centru social din judeţul Vâlcea unde un bătrân a fost bătut de un îngrijitor. Incidentul a avut loc în urmă cu o lună, dar nu a fot raportat nici de conducerea instituţiei, nici de medicul care l-a tratat pe bărbatul de 83 de ani. Acesta are un picior amputat şi este imobilizat în scaun cu rotile. Însă directorul centrului susţine că el ar fi pornit scandalul.

- S-a pus cu pumnii pe mine şi mi-a dat cu coada măturii în cap. A luat mătura, am zis că se duce să ducă mătura cuiva, degeaba. S-a pus cu pumnii pe mine!

Conducerea centrului a făcut o anchetă şi a decis să-l sancţioneze pe îngrijitorul violent cu 10% din salariu, pentru o perioadă de trei luni. Bărbatul este în continuare angajat al instituţiei.

„Fără un picior. Un om care ar putea să-i fie bunic celui care l-a agresat... Oricum nu ar fi avut nicio şansă pentru a se autoapăra”, spune Nicolae Nicu, persoana care a sesizat fapta.

Directorul centrului este greu de convins că subalternul său este vinovat.

Directorul centrului social: Cred că le mai şi truchează (n.r. imaginile)! (Credeţi că e trucată asta?) Pare lovit la mână, la ochi. Nu ştiu eu, dar nu l-am văzut lovit aşa.

Directorul susţine chiar că bătrânul imobilizat în scaun cu rotile ar fi început conflictul.

Sabin Dragnea, directorul centrului: Fără veste, l-a lovit pe îngrijitor în cap de două ori cu coada măturii, îngrijitorul s-a întors la el. A fost o răbufneală a celor primite şi asta s-a întâmplat

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: „Cei care răspund de activitatea de la Lădeşti vor răspunde în condiţiile legii inclusiv cu funcţia. Este regretabil şi revoltător ce s-a întâmplat acolo şi nu voi tolera în niciun fel astfel de comportamente!”

Bătrânul agresat a rămas cu cicatrici pe faţă şi pe mâna dreaptă. Medicul centrului a fost cel care i-a cusut rănile în seara în care a fost bătut. Nu a raportat incidentul, deşi era obligat să facă acest lucru.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri