Beculețe de sărbători aprinse ilegal

Data publicării:
targuri de Craciun

DNA verifică iluminatul festiv din Târgu Jiu. Procurorii au deschis un dosar după ce un control al Fiscului a ajuns la concluzia că primăria a plătit ilegal, în ultimii ani, 3 milioane de lei pentru beculeţele montate în oraş de sărbătorile de iarnă. Paguba ar trebui recuperată de la fostul primar, acum senator, şi de la alţi cinci angajaţi ai primăriei care, însă, contestă în instanţă raportul ANAF.

Florin Cârciumaru, fost primar Târgu Jiu: Într-un fel la vremea respectivă am fost şantajaţi şi atunci a trebuit să decidem ce facem.”

-”Dacă aţi considerat că au făcut un şantaj, de ce nu aţi reziliat contractul?”

Florin Cârciumaru: „Domnişoară... în actul de decizie mai există câteodată şi momente în care trebuie să-ţi asumi anumite riscuri.”

Inspectorii ANAF au descoperit şi că 8 electricieni ar fi muncit la montarea instalaţilor luminoase - 80 de ore pe zi.

„Cei 8 electricieni nu puteau să presteze un număr de 5.111 ore, cât s-a decontat de către Municipiul Târgu Jiu. Nu există documente justificative care să confere certitudinea că lucrările au fost executate, ţinând cont de faptul că nu au fost declaraţi subcontractanţi la data încheierii contractului." Sursa: Raport ANAF

Actualul primar încearcă acum să recupereze banii.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: „În primul rând dispoziţii pentru angajaţii, dispoziţii pentru imputarea acelor sume pentru angajaţii primăriei Târgu Jiu.”

Narcisa Cristea, director economic Primăria Târgu Jiu: „Cum, de exemplu, în sarcina mea să pui 30 de miliarde pentru că n-am pus viza şi n-am făcut nu ştiu ce angajament bugetar.”

Dosarul este acum pe mâna procurorilor DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri