Benzi speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere la metrou 

Data publicării:
tren metrou-3

 

De asemenea, Metrorex precizează că proiectele de finisaje pentru Magistrala 5 şi pentru cele 2 noi staţii de pe Magistrala 4 includ cilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, atât lifturi, cât şi trasee marcate specific.

Metrorex a avizat în 10.05.2015 achiziţia de servicii de proiectare şi consultanţă pentru „Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere”.

„Acţiunea de accesibilizare a staţiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilităţi este asumată de Metrorex ca parte a strategiei sale de funcţionare şi dezvoltare. În acest sens, este de menţionat că toate staţiile de metrou accesibilizate au pictograme specifice - pentru a fi mai uşor identificate şi, atunci când situaţia o impune, există persoanal instruit care poate ajuta persoanele cu dizabilităţi pentru a avea acces mai uşor la peron”, a precizat Metrorex.

Potrivit legislaţiei în vigoare persoanele cu dizabilități pot circula gratuit cu metroul, iar în cazul persoanelor cu dizabilităţi de gradul I gratuitatea este oferită şi însoţitorilor. Cartelele de acces în metrou sunt eliberate numeric, în baza unei convenţii încheiate între compania noastră şi consiliile locale, iar distribuirea acestor cartele gratuite pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru însoţitorii acestora, se face prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Metrorex a fost amendată, săptămâna trecută, cu 8.000 de lei pentru risc crescut în caz de incendiu. 

Pompierii au descoperit panouri electrice cu probleme, modificări în sistemul de turnicheți ceea ce i-a făcut pe pompieri să creadă că oamenii nu pot ieși suficient de repede în caz de incendiu. Au mai fost descoperire guri de evacuare blocate și pompierii au atras atenția că nu sunt marcate căile de evacuare pe peroane. 

Citiți și:

Corpul de control al premierului, la Metrorex

Metroul din Drumul Taberei, încă o întârziere

Nereguli descoperite de ISU la metrou. Reacția Metrorex

Metrorex, amendată cu 8.000 de lei pentru risc crescut în caz de incendiu. Ce au găsit pompierii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri