Benzina s-ar putea ieftini chiar din zilele următoare

Data publicării:
benzina-5

Conform specialiştilor acest lucru ar trebui să ducă la ieftinirea litrului de benzină chiar din zilele următoare.

Măsurile pe care le ia Guvernul se anihilează reciproc: după ce a facilitat importul de mașini vechi din afara țării, ceea ce a dus la creșterea numărului de mașini vechi, Guvernul se vede nevoit să reducă nivelul carburanților bio, pentru că aceștia nu sunt compatibili cu mașinile mai vechi de 10 ani.

Realitatea parcului auto din România este că el în loc să întinerească, a îmbătrânit din cauza timbrului de mediu aplicat greșit anul trecut şi nu numai. Maşinile vechi nu pot tolera foarte bine trecerea la biocarburanţi”, explică Adrian Mitrea, jurnalist auto.

În România, vârsta medie a maşinilor este 12 ani, iar numărul lor este în creştere. Anul trecut s-au importat peste 200.000 de autoturisme la mâna a doua din străinătate. Adică, pe o parte introducem carburanți bio, pe altă parte poluăm cu mașini vechi.

Motoarele pe benzină acceptă un maxim de 5% biocarburant. Al doilea efect care poate fi constatat va fi o minimă reducere a prețului la benzină”, spune Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor.

Creșterea nivelului de biocarburant va îngreuna și viața firmelor care vând carburanți. În fiecare stație ar trebui instalate pompe speciale pentru sortimentele de benzină destinate mașinilor vechi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri