Berărie pentru 2.000 de clienți în locul Pavilionului H

Data publicării:
berarie h

Bucureştiul e gata să între în Cartea Recordurilor cu cea mai mare berărie din Europa de Est. Va fi amenajată în Parcul Herăstrău, în spaţiul unde acum se află Pavilionul H, unul dintre primele centre comerciale din Capitală, de după 1990. Aici o parte dintre magazine s-au închis deja, iar ultimii comercianţi sunt în toiul lichidării de stoc.

Locul magazinelor de acum va fi ocupat în vară de restaurante şi puburi, de mese şi scaune care îşi vor aştepta clienţii pentru a servi masa sau o bere în parcul Herăstrău. Iar în partea dreaptă a Berăriei H se va afla o scenă de mari dimensiuni unde vor fi organizate concerte.

La cât se ridică investiția

Este un proiect mare, în care şi investiţiile sunt pe măsură.

„Investiţia este undeva la 2,5 de milioane de euro. Amortizarea o vedem undeva într-o perioadă de cinci ani. În weekend ne aşteptăm să fie plin”, spune Vlad Dumitru, director general al Berăriei H.

La Pavilionul H, bucureştenii şi-au făcut cumpărăturile timp de două decenii. În ultimii ani, însă, odată cu apariţia marilor magazine comerciale, afacerile comercianţilor au început să scârţâie. Acum, vor trebui să tragă obloanele pentru a face loc constructorilor.

„Majoritatea care suntem aici ne-am creat o clientelă. E foarte greu, pentru că aici era loc de parcare, era un parc, venea omul să se plimbe, mai intra şi la noi. Pe când aşa, un spaţiu pe o stradă, clientela nu vine”, spune Aristide Coșeri, comerciant.

„Mă gândeam undeva în Centrul Vechi, dar trebuie să mă interesez mai bine”, explică Mihaela Stoianov, un alt comerciant.

Pe ultima sută de metri, patronii încearcă să scape de marfă şi anunţă reduceri de până la 70%.

Unor clienți le pare rău că se desfiinţează centrul unde lucrurile erau la nişte preţuri bune în comparaţie cu cele din mall-urile din oraş.

Pavilionul H a fost construit în anii '50 în apropiere de Piaţa Presei Libere. Timp de 40 de ani a fost sala de expoziţie, iar apoi centru comercial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri