Biciclete electrice pentru poliţiştii din Deva

Data publicării:
politisti bicicleta crop

Este vorba de cinci biciclete electrice cu care pot patrula în zonele în care nu intră maşinile. Oamenii legii vor mai primi încă 15 astfel de vehicule, cumpărate de Primărie de la fabrica de biciclete din apropierea oraşului.

Poliţiştii locali din Deva au testat cele cinci biciclete electrice pe care le vor folosi de acum înainte şi s-au declarat mulţumiţi de uşurinţa cu care s-au mişcat. Bicicletele electrice au avantajul că vor putea fi folosite în zone în care maşinile nu au acces.

Zona liceelor, parcurilor, în spatele blocurilor, zonele greu accesibile autovehiculelor”, a declarat Teo Bălan, purtător de cuvânt Poliţia Locală Deva. „Poliţia locală nu mai trebuie să intervină pe anumite alei din cartierele noastre care sunt mai înguste şi pentru corespondenţa pe care o poţi face cu bicicleta mult mai uşor decât cu maşina şi facem şi economie”, a declarat Petre Mărginean, primar Deva.

La magazinul fabricii, o bicicletă costă aproape 4.500 de lei, însă primăria a beneficiat de o reducere şi a cumpărat 20 de bucăţi cu 70.000 de lei. Vehiculele au 5 ani garanţie. „În momentul în care începi să pedalezi, chiar dacă la viteze foarte mici, motorul are senzori şi porneşte. Deci acest model îl poate folosi şi un domn de 80 de ani”, a declarat Tianqi Yanh, directorul fabricii de biciclete. 

Pe lângă cele cinci biciclete care vor rămâne la poliţia locală, alte două vor fi folosite de angajaţii serviciului de urgenţe din cadrul primăriei, iar celelalte 13 vor putea fi închiriate de localnici sau de turişti, cu 3 lei pe oră.

Conducerea primăriei estimează că anul viitor va putea să cumpere alte 20 de biciclete electrice, astfel ca în timp să poată înlocui toate cele 100 de biciclete clasice care pot fi închiriate în oraş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri