Bilanțul lui Marian Godină. „Am plătit impozite statului cât să-mi plătesc salariul singur”

Data actualizării: Data publicării:
godina cu sosia din carton - fb
godina cu sosia din carton - fb
Foto: Marian Godină / Facebook

Polițistul-scriitor Marian Godină, devenit celebru datorită întâmplărilor amuzante povestite pe Facebook, face un bilanț la un an de la deschiderea paginii de pe rețeaua de socializare. Între timp, a strâns peste 323.000 de like-uri și a scris două cărți de succes.

Mesajul lui Marian Godină:

„Pe 16 august 2015 am creat această pagină de Facebook. Am făcut-o la îndemnul unei persoane din lista de prieteni, pe care nu o cunosc şi pe care nu am întâlnit-o niciodată. A trecut fix un an de atunci. Nu ştiu de ce, dar am impresia că au trecut cel puțin zece ani, probabil din cauza numeroaselor lucruri care mi s-au întâmplat, într-un interval atât de scurt. Recunosc că mi s-a întâmplat de câteva ori să mă simt dezechilibrat, dar mi-am revenit de fiecare dată. Ironia sorții face că sunt o persoană introvertită şi că niciodată nu mi-a plăcut să fiu în centrul atenției. Nu mi-am ținut niciodată ziua de naştere, tocmai pentru a mă feri de postura de a sta cu un tort în mână, înconjurat de oameni care să-mi cânte "La mulți ani".

Sunt mulți care cred că am anticipat totul şi am plănuit în detaliu fiecare pas. Cred că asta ar fi fost posibil doar dacă aş fi fost vreun geniu, ori nu sunt.(sunt polițist :))

Cred că cele peste trei sute de mii de aprecieri ale paginii au venit într-un singur an tocmai pentru că nu am fost ahtiat după ele. Mă amuză comentariile celor care îmi reproşează că prea îmi doresc să devin vedetă. Numai eu ştiu cât de greu mi-a fost să refuz invitație după invitație la câte o emisiune tv şi să fac asta fără să supăr. Am reuşit aproape de fiecare dată şi le mulțumesc jurnaliştilor pentru asta. Totuşi, au fost oameni din presă care m-au ținut 20 de minute la telefon, insistând să merg la ei la emisiune, repetându-mi că e extraordinar ce am realizat, iar la 5 minute după încheierea convorbirii în care le explicam, cât de frumos puteam, că nu îmi doresc să devin vreun personaj monden, au postat texte pe Facebook în care au scris cuvinte urâte despre mine. Dar m-am obişnuit.

Cartea "Flash-uri din sens opus" a fost un real succes şi va fi probabil printre cele mai citite cărți din România în 2016. Faptul că am scris o carte nu mă transformă într-un scriitor, aşa cum, deşi ştiu să-mi fac cartofi prăjiți, asta nu mă face bucătar. Eu sunt polițist, nu scriitor, deci nici cartea pe care am scris-o nu e vreo capodoperă literară. Sunt conştient că a fost atât de mult cumpărată pentru că este ceva inedit şi e o lectură uşoară.

Îmi spun unii răutăcioşi să-mi văd de treabă pentru că ei nu mă plătesc ca să mă vadă pe net. Dacă ar urmări orele la care postez, ar putea să-mi afle programul de lucru, pentru că nu scriu pe Facebook în timpul serviciului. Şi ca să fiu şi eu răutăcios, pot spune că din drepturile de autor am plătit impozite statului cât să-mi plătesc salariul singur pentru mult timp, deci sunt chiar un polițist convenabil. :))

Dintre toate cele petrecute pe pagină în acest an, cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat, şi pe care l-am realizat împreună cu voi, a fost cazul Mariei, fetița care a reuşit să scape de cancer după operația posibilă în mare parte datorită vouă.

Aş fi ipocrit să spun că nu-mi place să am o pagină cu atât de mulți cititori. Îmi place. Şi de aceea voi continua să scriu.

Vă mulțumesc!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri