Biroul ministrului Sănătății, mobilat de sponsori de la un spital privat

Data publicării:
21032013 20m 20birou 20ministru-56099

În sala de sedințe de la Ministerul Sănătății tot mobilierul este nou. O masă ovală, din lemn masiv, 12 scaune din piele, o servantă pentru documnete și o mochetă înflorată. Ministrul Sănătații, Eugen Nicolăescu, le-a primit pe toate, drept sponsorizare, de la un spital privat, al cărui nume nu l-a dezvăluit.

„Este un om pe care îl cunosc de 20 de ani și i-am spus: în această sală am nevoie și eu să primesc delegațiile străine. Și mi-a spus: ce-ți trebuie? Niște masă și niște scaune. Și evident și mocheta care este de 20 de ani”, spune Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii.

Sponsorizarea s-a făcut pe bază de proces verbal pe numele ministrului și constă într-o masă cu 12 scaune, un dulap și două mochete, iar în momentul în care ministrul va pleca de la minister, toată această mobilă va fi returnată sponsorului.

Noile piese de mobilier au schimbat complet biroul ministrului.

„Aici e o chestiune personală”

Întrebat ce ar face dacă sponsorul ar dori să-i întoarcă favorul, ministrul a replicat: „Dovada că le-am tăiat fondurile cu hotărarea de Guvern. Aici e o chestiune personală. Nimic mai mult”.

În ton cu mobilierul nou primit drept sponsorizare, ministrul a pus pe pereți și câteva tablouri care până acum erau ținute într-un depozit.

Vizita în cabinetul ministrului a fost posibilă prin prisma insistenței jurnaliștilor care au aflat despre această sposorizare venită din partea unui spital privat. Inițial, ministrul a fost foarte deranjat de întrebarile jurnaliștilor.

„Eu nu am făcut decât am cumpărat prin sponsorizare o masă de zece scaune, de la un spital privat, ca să nu aveți niciun fel de problemă”, spunea ministrul, precizând că același lucru e valabil și în cazul mochetei.

Ministrul Sănătății a susținut că și secretarul de stat Raed Arafat a primit o sponsorizare asemănătoare.

Pe de altă parte, finanțarea spitalelor private nu a fost tăiată total și rămâne de văzut dacă se va declanșa o anchetă în cazul acestei sponsorizări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri