Bisericile, conectate la Fondul de rezervă. Ce lăcașe de cult au primit bani de la Guvern

Data publicării:
turla biserica

Mănăstirea Nicula din Cluj se numără printre cele trei instituţii de cult care au primit bani de la Guvern. Coincidenţă sau nu, fondurile au fost date la doar două săptămâni după vizita premierului Victor Ponta, de Sfânta Maria, la această mănăstire, unde s-a dus pentru reculegere şi promisiuni.

Se străduieşte stareţul să iasă ceva frumos. Şi va ieşi, până la urmă”, i-a spus un preot lui Victor Ponta, în timpul vizitei la Nicula.

„Să ne zică de ce mai are nevoie... Cine nu spune, nu primeşte!”, a răspuns premierul.

Bani a primit şi Mănăstirea Tismana din Gorj, aflată la rândul său pe lista politicienilor transformaţi în pelerini. A fost vizitată recent de Elena Udrea, care candidează la președinție din partea PMP.

Potrivit Hotărârii de Guvern, pe lista lăcaşelor care primesc bani din fondul de rezervă se mai află și Centrul Eparhial Iaşi.

Cele şase milioane de lei au fost împărțite în mod egal între cele trei instituţii de cult - câte două milioane de lei pentru fiecare.

În Hotărârea de Guvern nu se specifică însă destinaţia banilor, în condițiile în care, potrivit legii, fondul de rezervă la dispoziția Executivului este destinat situațiilor de urgență. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri