Biziday | Sărăcia din România reală

Data publicării:
saracia

Petre Iordache este primar în Ocnele Mari. De câțiva ani buni, acesta susţine că se chinuie să atragă investitori interesați de turismul balnear. Își dorește să deschidă o stațiune de tratament balneo-climateric, însă pentru asta are nevoie de bani. Interes ar fi, căci tot mai mulți turiști vin în Ocnele Mari tocmai pentru tratamentele cu salină sau pentru apele sărate. Ce-i drept, a existat o tentativă de construcție a centrului de tratament în urmă cu vreo 18 ani. Atunci o firmă a concesionat terenul de la Primărie și început chiar să și construiască scheletul viitorului centru. După numai un an, însă, a renunțat la proiect.

Acum primarul s-a hotărât să vândă scheletul viitorului centru, terenul de lângă construcție, dar și să concesioneze un lac din apropiere plus 25 de mii de metri pătraţi de pădure. Prețul de pornire este de 300 de mii de euro. Până acum, șase companii au anunțat că și-ar dori să construiască o bază de tratament în Ocnele Mari.

Cei mai serioși și cei mai interesați mi s-au părut cei din China fiindcă ne-au vizitat de vreo patru-cinci ori, au adus și niște experți, constructori, oameni calificați în acest domeniu”, spune Petre Iordache, primarul localității Ocnele Mari.

Primarul se arată entuziasmat de acest proiect și spune că ar putea o investiție profitabilă, mai ales că ar duce și la crearea unor locuri de muncă.

Doar asigură 50 de locuri de muncă. Vă dați seama ce înseamnă pentru Ocnele Mari 50 de locuri de muncă?! Ei vin cu managementul, restul de la noi: instalatori, electrician, femeie de serviciu, asistente medicale, administratori”, mai spune primarul Petre Iordache.

Și proprietarii de pensiuni spun că investițiile de acest fel sunt bine-venite, însă atrag atenția că este nevoie de oameni serioși care să și facă ceva, nu doar să promită.

Sperăm să vină și să și realizeze ceva. Nu numai să facă vreo două-trei vizite și să plece. Să fie niște investitori viabili care vor să investească bani și să creeze și locuri de muncă”, spune Valeria Răboş, proprietar de pensiune.

Licitația pentru vânzare va fi organizată pe 11 decembrie. Cea pentru concesiune este programată pentru 15 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri