Biziday. Și la sat găsești de lucru

Data publicării:
tineri

În localitatea Dumbrăviță din Baia Mare o firmă care produce piese din aluminiu pentru industria aeronautică are nevoie de ingineri mecanici cu experiență. De unde astfel de specialiști la Dumbrăvița? Firma s-a gândit să completeze salariul cu diverse beneficii pentru a-i convinge pe oameni să lucreze pentru ei.

Kinga Rădulescu Szabo, responsabil resurse umane: „Am prefera bineînțeles studii de inginerie, mecanică, metalurgică, electrică și am prefera și puțină experiență având în vedere că sunt poziții cu relocare”.

Tinerii par dispuși să se mute în alt oraș, dar doar dacă sunt plătiți mai bine ori au parte de anumite avantaje.

Tânăr: „Nu m-ar deranja dacă ar fi prin apropiere gen Zalău, Satu-Mare. Să îmi plătească transportul și chiria în cel mai bun caz”.

O firmă de rezervări hoteliere online caută la Cluj-Napoca tineri care să lucreze în birourile companiei din Târgu-Mureș. Le oferă excursii în străinătate și bonusuri şi le cere la schimb să vorbească engleză și să fie dispuși să se mute la o sută de kilometri distanță de casă.

Iudith Fazakas, reprezentant companie: „Au la dispoziție o perioadă de timp în care nu trebuie să vină la birou pentru a putea să se relocheze în celălalt oraș”.

80 de companii printre care nume mari ca Siemens şi Emerson caută angajaţi prin intermediul târgului de cariere care se ţine zilele acestea la Cluj Napoca.

Siemens, de exemplu, are nevoie de 40 de specialişti IT. Emerson are nevoie de o sută de persoane, de la sudori la ingineri şi analişti. În total, cele 80 de companii oferă mai bine de 1.200 de locuri de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri