Blocaj la Direcţia Finanţelor Publice Timişoara: Cei 600 de angajaţi protestează faţă de ideea mutării sediului la Deva

Data publicării:
timisoara-1

 

Cei 600 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice Timişoara continuă protestele faţă de decizia de mutare a sediului instituţiei la Deva. Marţi, pentru a doua zi consecutiv, ghişeele sunt închise, motiv pentru care cei care au de plătit dări la stat sunt nevoiţi să revină. Protestul pe termen nelimitat poate duce astfel la amendarea contribuabililor, care nu îşi mai pot achita la termen datoriile.

Cei 600 de angajaţi din Timiş sunt în grevă pe perioadă nelimitată pentru că Executivul vrea să mute sediul regional al finanţelor de la Timişoara la Deva, ceea ce ar duce la concedierea a 100 de angajaţi. Mai mult, mii de contribuabili vor fi nevoiţi să parcurgă peste 150 de km pentru a ajunge la noul sediu al Agenţiei de Finanţe.

Mii de firme din vestul ţării riscă aşadar să fie amendate din cauza grevei angajaţilor Agenţiei de Finanţe Timişoara. Administratorii acestora trebuie să depună până pe data de 25 iulie o serie de bilanţuri, dar nu au unde, având în vedere că toate ghişeele sunt închise. În plus, pentru joi - termenul-limită de depunere a documentelor -, angajaţii Finanţelor au anunţat pichetarea Prefecturii, deci nici atunci nu se vor primi acte şi nu se vor face încasări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri