Blocați 17 ore pe Autostrada Soarelui

Data actualizării: Data publicării:
masini albe

Vremea rea, cu ninsori şi viscol a făcut ieri prăpăd în jumătate din ţară. Au existat şi situaţii dramatice: o maşină în care erau mai mulţi copii, a fost lovită de alt autoturism, iar viscolul a intrat nestingherit prin tabla îndoită, astfel că cei mici au fost nevoiţi să aştepte, ore la rând, în ger, salvarea autorităţilor. Compania de Drumuri şi Poliţia Rutieră anunţă că nu mai sunt maşini blocate pe A2.

Fără mâncare, apă sau combustibil. Aşa au îndurat frigul oamenii din zecile de maşini rămase înzăpezite pe Autostrada Soarelui. Oamenii au aşteptat cu orele un semn de la autorităţi.

„Suntem pe drumul Bucureşti spre Constanţa la kilometrul 77-78. Am plecat la ora 03:00 din Bucureşti, deci nu era ce este acum, se mergea destul bine când am plecat. Suntem mai multe persoane în microbuz şi sunt multe maşini în faţa şi spatele nostru. Maşina nu face faţă la căldură, din cauza viscolului”, spunea o telespectatoarea Digi24.

„Suntem de aproape 11 ore aici, acum s-a mişcat, s-a ajuns la noi. Am sunat disperaţi, ne amânau, să avem răbdare, să avem răbdare. De mâncare nu avem, este frig, la toaletă nu putem să mergem. Este groaznic”, spunea aceeași femeie câteva ore mai târziu.

Salvarea a venit pentru unii după 17 ore de aşteptare.

Am fost loviţi din spate de un alt microbuz. N-am mai putut să înaintăm şi am fost obligaţi să stăm în acelaţi loc 13-14 ore. Într-un final am ajuns într-un adăpost, o sală de sport. Copiii i-am luat pe fiecare în parte. Dacă bagă zăpadă prin spate şi era şi curent în maşină le-am masat picioruşele i-am încălzit să nu înceapă să plângă”, a spus Șerban Ionuț, unul dintre cei rămași blocați.

Am reuşit să ajungem la Drajna. Am stat 17 ore blocaţi în zăpadă, noi şi mulţi alţii ca noi. Nu ne-a întrebat nimeni nici dacă ne e foame, nici dacă ne e sete. Ne-au adus aici în comandamentul secţiei de drumuri. Pe o listă am trecut ce să ne cumpere de mâncare ca să nu murim până dau drumul la drum”, a spus Oana Florescu.

Autorităţile au închis Autostrada Soarelui, de la Bucureşti şi până la Feteşti, în jurul orei 6:00. O familie cu un copil de patru ani a fost nevoită să rămână în Feteşti până se redeschide autostrada.

„Am plecat de la Constanţa în jurul orei 5:30 spre Bucureşti pe A2 şi nu s-a văzut nicio maşină de deszăpezit în faţa noastră. Ne-a oprit poliţia că s-au blocat drumurile şi din păcate aici suntem şi în prezent, la Feteşti, am reuşit să ne cazăm. Am plecat deoarece aveam copiii la Bran”, a spus Felicia Andone.

Autorităţile spun că intervenţiile pe A2 sunt extrem de dificile din cauza viscolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri