Sari la conținut

Blocul în care plouă după reabilitare. Apa curge până şi prin instalaţia electrică

Reabilitare termică în bătaie de joc, pe bani publici. Locatarii unui bloc din cartierul bucureştean Colentina s-au trezit că, de când blocul lor a fost izolat, apa le ajunge în apartamente de fiecare dată când plouă. Reprezentanţii firmei au făcut bilanţul pagubelor şi au promis că vor repara tot.

În blocul 83, de pe şoseaua Colentina, a plouat în week-end ca afară. De pe terasă, apa s-a scurs pe scări. De acolo în apartamentele de la etajele superioare. Curgea apă până şi prin instalaţia electrică.

„Curge şi acum, după ce a stat ploaia de 24 de ore. Aici curge în continuare din cauză că pâsla s-a îmbibat cu apă. Două zile a plouat continuu”, spune un locatar.

Oamenii spun că e vina muncitorilor, care au decopertat terasa blocului, dar au plecat fără să mai monteze membrana izolantă.

Noi suntem de 39 de ani în acest bloc. Noi n-am avut niciodată inundaţie la apartamente. Acum avem în plină reparaţie aceste inundaţii. Nu şi-au făcut datoria (muncitorii, n.r.)”, spune Alexandru Verioti, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Acuzaţiile nu sperie pe nimeni.

-Aţi întins schelele şi le-a plouat oamenilor în case!

-Nici nu ne interesează! De la 12 la unu avem pauză de masă!

-Şi de la 1 la 4 lucraţi?

-Da, muncim!

-Atât?

-Da!

-Păi şi-n restul timpului?

-Restul timpului ne plimbăm.

*

-Am fost şi noi acasă, că avem şi noi familii, şi din cauza aia... Acum am venit de acasă!

-Da, dar aţi lăsat treaba nefăcută şi a plouat în case, în locuinţe!

-Eu vă cred domnule, dar...

Angajatorul este obligat de primăria sectorului 2 să suporte daunele cauzate de inundaţie. Un reprezentant a verificat locuinţele avariate şi s-a angajat în faţa proprietarilor că le renovează urgent.

-Vă asumaţi pagubele?

-Da, normal! O să facem reparaţiile care au fost... Care s-au produs din cauza infiltraţiilor.

Blocul este în şantier, pentru lucrări de reabilitare termică, din aprilie anul trecut.

Pe aceeași temă