Brad de Crăciun cu fotografii ale victimelor din Colectiv

Data publicării:
brad colectiv fb crop
Foto: Facebook

Un brad de Crăciun a fost împodobit, vineri, în piaţa Bucur din Bucureşti, la iniţiativa asociaţiei GTG, cu fotografii ale celor 64 de victime care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015. Trecătorii vor putea să aducă la rândul lor ornamente, relatează News.ro.

brad colectiv fb crop
Foto: Facebook

Bradul a fost împodobit de membrii asociaţiei GTG. Eugen Iancu, preşedintele asociaţiei, spune că prin acest gest a dorit să reamintească tuturor de cei care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din Colectiv.

„Noi am făcut şi anul trecut un pom. Este pentru copiii noştri. Din păcate, trebuie să îl facem cu pozele lor şi asta este cel mai dureros. În felul acesta, încercăm să amintim tuturor de ei, lăsând de o parte faptul că toţi venim aici în diferite zile, la diferite ore, să ne amintim, să aprindem o lumânare, să ne gândim la ei”, a spus Eugen Iancu, tatăl unui tânăr care a murit în incendiul din clubul bucureştean.

„Vrem în acelaşi timp să creăm şi un pol al amintirii, al dorinţei noastre de schimbare, pentru că aceşti copii nu au murit degeaba aici”, a adăugat Eugen Iancu.

El a mai spus că anul viitor parcul din faţa clubului Colectiv va fi reamenajat şi că lucrările vor începe în primăvară. La sugestia unui membru al asociaţie GTG, în acel parc ar putea fi plantat anul viitor un brad.

Eugen Iancu s-a arătat dezamăgit de Guvernul tehnocrat, în care a spus că a avut „mare încredere”, şi a criticat faptul că până în prezent nu a fost desemnat noul Guvern în urma alegerilor parlamentare.

„Aceşti oameni joacă un fel de «Alba-neagra» cu viaţa noastră. Orgoliile lui Arafat, lui Bănicioiu, ale tuturor managerilor de spitale ne-au omorât nouă copiii. Acum trăiesc cu impresia că avem un preşedinte şi nişte conducători de partide care în continuare au orgolii. Niciunul nu se gândeşte la noi. Nu e posibil ca noi, în momentul acesta, să nu avem încă guvern. Trebuie să înţelegem că nu suntem puşi în funcţii veşnic, ci trebuie să ne gândim la oameni”, a spus Eugen Iancu.

El a mai precizat că încă funcţionează în Capitală cluburi în care nu au fost aduse schimbări în ceea ce priveşte siguranţa clienţilor, deoarece nu sunt echipate cu extinctoare şi nici nu au mai multe ieşiri.

„Deci nu s-a schmbat nimic. După un an, nimeni nu a înţeles nimic din tragedia asta”, a adăugat Eugen Iancu.

El a declarat pentru News.ro că la iniţiativa Asociaţiei GTG va fi construită o maternitate în curtea Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan, urmând ca în clădirea în care funcţiona Maternitatea Bucur - care aparţine de acel spital - să fie amenajat un centru paleativ pentru pacienţii aflaţi în faze terminale ale unor boli.

Lucrările se vor desfăşura cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Primăriei Generale a Muncipiului Bucureşti.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, „Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani.

În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri