Braşov: Primarul Scripcaru spune că marile oraşe nu au resursele de oameni, timp şi substanţe pentru dezinfectarea blocurilor

Data publicării:
dezinfectie pe strada in italia din cauza coronavirusului
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat, luni, că aşteaptă "precizări" cu privire la obligaţia autorităţilor locale de a asigura dezinfecţia spaţiilor comune din blocuri, deoarece primăriile marilor oraşe se confruntă cu două probleme majore legate de aceasta: timpul fizic necesar şi lipsa produselor de dezinfecţie de pe piaţă, informează Agerpres.

Într-o informare transmisă de Biroul de Presă al municipalităţii braşovene se arată că, în urma unei analize efectuată împreună cu operatorul care asigură această activitate, la nivelul Braşovului, unde există 15.000 de scări de bloc, dezinfecţia ar necesita 50-60 de zile, dacă ar fi efectuată cu 5 echipe, o singură dată şi în condiţiile în care firma în cauză s-ar concentra, în cea mai mare parte, pe această activitate.

"Această dezinfecţie este un lucru necesar şi care trebuie implementat cât se poate de repede. Pentru a face acest lucru, trebuie să facem o analiză a ceea ce presupune această activitate, atât din punctul de vedere al timpului necesar, cât şi a logisticii. (...) Una dintre variantele pe care o luăm în calcul este aceea de implicare a administratorilor, a şefilor de scară şi a personalului care asigură serviciile de curăţenie la asociaţiile de proprietari. Astfel, municipalitatea ar achiziţiona echipamentele şi substanţele necesare, pe care să le pună la dispoziţia asociaţiilor de proprietari, prin intermediul operatorilor de salubrizare, iar fiecare asociaţie să se gestioneze. (...) Aşteptăm nişte precizări referitoare la această obligaţie a autorităţilor locale pentru a putea demara această acţiune", a declarat primarul George Scripcaru.

Dezinfecţia spaţiilor comune din blocurile de locuinţe intră în sarcina municipalităţii odată cu intrarea în vigoarea a Ordonanţei militare nr.4.

Municipalitatea trebuie să asigure, în continuare, dezinfecţia mijloacelor de transport în comun, a terminalelor şi a refugiilor Regiei Autonome de Transport, a pieţelor şi a altor spaţii publice. De asemenea, în weekend a fost reluată operaţiunea de spălare şi dezinfecţie a străzilor şi trotuarelor intens circulate din municipiu.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri