Bucate pentru Crăciun, la comandă

Data actualizării: Data publicării:
catering

A trecut vremea în care doamnele făceau sarmale şi frământau cozonaci până transpirau înainte de Crăciun. Oamenii preferă acum să profite de zilele libere, să se relaxeze şi să lase bucatele pe seama bucătarilor profesionişti. Firmele care livrează mâncare acasă abia fac faţă cererilor. La mare căutare sunt anul acesta preparate sofisticate, care par să fi detronat mâncărurile tradiţionale.

Roxana a renunţat în acest an să îşi petreacă zilele libere în bucătărie. A comandat la un restaurant din oraş toate bucatele tradiţionale cu care să îşi întâmpine oaspeţii.

Roxana Păunoiu: Prefer să comand de la firma de catering pentru a-mi aloca mai mult timp cu soţul, cu copilul, cu familia.

La fel procedează şi alte doamne. La un restaurant din Buzău se simte febra sărbătorilor de iarnă. S-a lucrat la foc continuu pentru ca toate comenzile făcute de clienți să ajungă la timp pentru masa de Crăciun.

Radu Costin, administrator firmă de catering: În perioada Crăciunului aproape că s-au dublat comenzile. În special pentru produse tradiţionale pentru Crăciun. Sarmale, tochitură, platouri cu fripturi, cu cârnaţi.

După ce este preparată, mâncarea este împachetată și pregătită să ajungă pe masa clientului.

Bucătăriile firmelor de catering din Oradea nu iau pauză deloc în perioada dinaintea sărbătorilor.

Sorin Bradea, administratorul unei firme de catering: Pentru Crăciun, vânzările sunt mai mari. Au crescut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut. O creştere nu neapărat aşteptată, dar din câte am observat la modul general, anul acesta lumea a comandat mai mult mâncare de la firmele de catering.

Comenzile au fost făcute cu câteva săptămâni înainte de Crăciun de gospodinele care au vrut să scape de corvoada gătitului. Firmele de catering oferă o varietate de produse, de la cele tradiţionale până la mâncaruri inspirate din meniuri internaţionale - toate livrate direct acasa la client.

Sorin Bradea: În ultima vreme, clienţii au comandat mai mult platouri cu preparate mai deosebite, preparate noi, gusturi noi, au renunţat la platourile tradiţionale, cu preparate de la pomana porcului.

Gazdele nu se feresc să îşi invite oaspeţii la masa plină cu bucate pregătite de firmele de catering. Este mai comod şi rămâne timp preţios care poate fi folosit în alte scopuri.

Lia Rusu, clientă: Am apelat la o firmă de catering având în vedere că nu prea avem timp. Anul acesta am ales nişte platouri nu tradiţionale, platouri frumos aranjate, cu bun gust şi exotice, preparate mai sofisticate.

Preţul unui platou începe de la 35 de lei şi poate ajunge la 145 de lei, în funcţie de numărul de meniuri incluse şi de preparatele alese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri