București | Aproape 250 de elevi cu păduchi, după vacanţa de iarnă

Data publicării:
paduchi

Aproximativ 250 de cazuri de infestare cu păduchi au fost înregistrate în urma controalelor făcute de medicii din instituţiile şcolare din Capitală după vacanţa de iarnă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti.

paduchi
Foto> Guliver/GettyImages

La nivelul Capitalei, în urma triajului epidemiologic realizat de cadrele medico-sanitare din instituţiile şcolare după vacanţa de iarnă, au fost înregistrate 245 de cazuri de pediculoză, 2.143 de cazuri de angină, 18 cazuri de varicelă şi două cazuri de infecţii micotice.

După efectuarea tratamentului împotriva păduchilor, la al doilea control au mai fost găsite doar şase cazuri, precizează DSP.

Media cazurilor de pediculoză este de 200-250 la fiecare triaj, mai arată reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, aceste controale sunt realizate după fiecare vacanţă de către cadrele medico-sanitare din şcoli, licee şi grădiniţe.

ISMB solicită părinţilor ca, în cazul în care cunosc cazuri de pediculoză sau de infecţii transmisibile, să anunţe Inspectoratul Şcolar pentru evitarea răspândirii acestora.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri