București | Protest împotriva violenței domestice

Data actualizării: Data publicării:
femei

Protest împotriva violenței domestice, în centrul Capitalei. Printre cei care au ieșit să strige „Bătaia nu e ruptă din rai” se numără şi miniştrii Muncii Dragoş Pîslaru, şi pentru Dialog Social, Violeta Alexandru. Statisticile arată că în România una din patru femei este agresată de partenerul său.

Organizatorii marşului vor să îi scoată din pasivitate pe cei care sunt martori la scene de violenţă domestică. Protestatarii au cerut ca statul să se implice mai mult pentru a-i proteja pe cetăţenii care sunt agresaţi.

Aproape 200 de persoane le cer autorităţilor ordin de interdicţie emis imediat de către poliţişti, nu doar ordinul de protecţie care e emis acum de judecător la mult timp după ce a fost constatată fapta de violenţă.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, promite ca până la sfârşitul acestui an să modifice legislaţia astfel încât femeile agresate să fie protejate în mod real.

Dragoş Pîslaru: Lucrăm și la ordionul acela de interdicție care să poată să determine o viteză de reacție în condițiile în care se constată violență domestică și lucrăm și la centrele de urgență pentru victime și agresor și un întreg cadru de legislație care să crească de exemplu pedepsele în cazul violenței domestice.

Autorităţile spun că se lovesc şi de mentalităţile din societate. De multe ori, femeile agresate se feresc să vorbescă despre problemele pe care le au acasă chiar şi în faţa prietenilor ori a familiei.

Violeta Alexandru, ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic: Dacă știu să își apere drepturile și să comunice nevoile pe care le au, lucrurile se vor schimba în România și acest lucru depinde de fiecare dintre noi.

Datele Ministerului Public scot la iveală faptul că anul trecut 27 la sută din cazurile de violenţe incheiate cu deces au avut loc în familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri