Bucureștiul este capitala moaștelor

Data publicării:
procesiune

Bucureştiul este capitala moaştelor zilele acestea. Sâmbătă începe pelerinajul pentru sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul oraşului, iar credincioşii în căutare de miracole se pot ruga şi la alte racle cu oseminte de sfinţi.

Sute de oameni s-au adunat pe dealul patriarhiei. Ei au venit încă de azi noapte să atingă moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. Procesiunea a început de la ora 14.00 de la Calea Sfinților cu Sfintele Moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, de la Catedrala patriarhală pe bulevardul Regina Maria până la baza Colinei Patriarhiei.

Tot sâmbătă, începând cu aceeași oră, de la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, vor fi aduse în procesiune Sfintele Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena pe traseul Calea Șerban Vodă, strada Bibescu Vodă până la urcarea pe Dealul Patriarhiei.

Cele două procesiuni se vor întâlni la Sfânta Cruce brâncovenească din piatră de la baza Colinei Patriarhiei, unde va avea loc întâmpinarea moaștelor Sfântului Arhidiacon Ștefan aduse la București de o delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei.

La ora 14,30, procesiunea Calea Sfinților cu Sfintele Moaște ale Sfântului Arhidiacon Ștefan, ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena va continua de la Sfânta Cruce brâncovenească până la Catedrala Patriarhală, unde vor fi întâmpinate de Patriarhul Daniel.

Sfintele Moaște vor fi depuse spre închinare în noul baldachin de pe Colina Patriarhiei pentru a fi cinstite de către cler și credincioși până în ziua de vineri, 28 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri