Bucureștiul s-a umplut de gunoaie după Săptămâna Mare

Data publicării:
gunoaie bucuresti

Pregătirile de Paşte şi minivacanţa angajaţilor de la salubrizare au lăsat tone de gunoaie pe străzile şi trotuarele Capitalei! Iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, potrivit statisticilor, în perioada sărbătorilor, cantitatea de gunoi menajer creşte cu 50%. În sectorul 6, de exemplu, cetăţenii au produs câte 700 de tone de gunoaie în fiecare zi din Săptămâna Mare.

Patru saci plini, pe Calea Şerban Vodă, spre Patriarhie. Trei saci răvăşiţi, pe Bibescu Vodă. Patru, pe Principatele Unite. O grămadă, la stânga, pe Olimpului. Saci, pungi şi-un coş plin, pe Ienăchiţă Văcărescu. Grămezi pe Şerban Vodă, colţ cu Valerian Prescurea. Toate, la doi paşi de centrul Bucureştiului. Pe Whatsapp curg imagini cu munţi de gunoaie în mai toate cartierele Capitalei.

Străzile şi parcările sunt pline de pet-uri aruncate de petrecăreţii de week-end. Gunoaiele din vechile ghene stradale zac alandala, din cauza pubelelor defecte.

În sectorul 5, cheflii de pe Aleea Vicina au redecorat, cu cutii goale de bere, parcul rezervat copiilor. Firma de salubritate a uitat să mai ridice gunoaiele, le-a lăsat la trei metri de locul de joacă.

Nici în sectorul 6 nu este mai bine. La o oră după miezul zilei, pubelele de pe străzile Vintilă Mihăilescu şi Moisei, erau încă pline.

„Sâmbătă a fost, în principiu, cu 50% mai mult deşeu decât într-o zi de sâmbătă, obişnuită. Acum, în Săptămâna Mare, a fost o cantitate aproape dublă de deşeuri. Înseamnă aproximativ 700 de tone de deşeu pe zi. Nu sunt probleme deosebite nicăieri”, spune Dan Ceauşescu, directorul societății de salubrizare din sectorul 6 .

Oficialii salubrităţii din sectorul 4 au precizat că problemele ivite în week-end vor fi remediate până luni la miezul nopţii. Reprezentanţii societăţii care asigură salubrizarea sectorului 5 nu au putut fi contactaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri