Bucureștiul, scump pentru chiriași. Capitala are cele mai scumpe chirii din țară

Data publicării:
blocuri cartier case bucuresti imobiliar sursa foto digi24

În luna ianuarie, preţul de închiriere a unei garsoniere din Bucureşti a fost, în medie, de 243 de euro. Cele mai mari chirii au fost cerute pentru locuinţele din nordul Capitalei, în vreme ce proprietarii garsonierelor din Rahova sau Berceni au cerut preţuri mai mici cu până la 20%. Chiriile urcă şi mai mult în cazul apartamentelor cu două sau cu trei camere. Cele mai scumpe sunt locuinţele decomandate, confort I, mobilate şi utilate. Pentru acestea, chiria medie se apropie de 600 de euro, în cazul apartamentelor cu 3 camere.

Al doilea cel mai scump oraş în clasamentul chiriilor pentru locuinţe este Cluj-Napoca. Acolo, o garsonieră este cu doar 20 de euro mai ieftină decât în Capitală. Iar în cazul apartamentelor cu trei camere, diferenţa nu ajunge nici măcar la 50 de euro.

În restul ţării, chiriile garsonierelor au rămas sub 200 de euro în ianuarie, iar cele ale apartamentelor au fost de cel mult 305 euro. Pentru locuinţele cu trei camere, cele mai mici chirii sunt cerute de proprietarii din Constanţa: 350 de euro lunar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri