BUSINESS CLUB. Mai mult de jumătate dintre angajații români ar vrea să muncească de acasă, pe cont propriu

Data publicării:
munca birou 12178-Mediafax Foto-NorthFoto Mediafax Foto

Mulţi dintre angajaţii români vor să scape de şefi şi de programul încărcat de la birou, Sau cel puţin aceasta este concluzia unui studiu BestJobs care arată că 57% dintre cei chestionaţi s-au declarat foarte interesaţi să facă pasul de la un job la birou la unul pe cont propriu de acasă.

Pentru unii angjaţi munca de freelancer rămâne doar un vis. Alţii prestează proiecte pe cont propriu doar în timpul liber, pentru a-şi rotunji veniturile. Dintre ei, 40% dintre cei care lucrează ca freelanceri dedică proiectelor suplimentare maxim două ore pe săptămână, în timp ce alţi 35% lucrează câteva ore în şapte zile. În acelaşi timp, 5% dintre freelanceri lucrează doar în weekend, iar 20% susţin că, uneori, proiectele le ocupă mai mult timp decât jobul full time, arată acelaşi studiu.

Doar 14 dintre cei chestionaţi au reuşit chiar să renunţe definitiv la un loc de muncă full time, şi să câştige din proiecte proprii suficient cât să se întreţină. Studiul mai arată că ponderea celor care nu sunt atraşi sub nicio formă de freelancing este de doar 2% dintre respondenţi. Este probabil vorba de angajaţi care vor o carieră de succes în diverse corporaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri