Business Club: Moș Crăciun și omul de zăpadă nu mai sunt agreați la București

Data actualizării: Data publicării:
euro 2020

Moș Crăciun, omul de zăpadă și sania nu mai sunt agreate, de Sărbători, la București. Pentru iluminatul ornamental - festiv din iarna aceasta, oficialii Primăriei Capitalei transformă orașul în FAN-ZONE și împodobesc bulevardele centrale cu mingi de fotbal, cupe și fotbaliști. În onoarea Campionatului European de Fotbal, de la vară, zic ei, într-un comunicat de presă. Prețul podoabelor pare decupat din lista premiilor UEFA: două milioane și jumătate de euro.

618 mingi de fotbal au fost montate prin București. O parte sunt montate între Cișmigiu și Facultatea de Drept, altă parte... între Universitate și Piața Romană. Din loc în loc, în special pe bulevardul Bălcescu, pe lângă Scala, compania de iluminat public a primariei a pus și câteva decorațiuni în forma trofeului UEFA.

Reporter: Nu e mult fotbal pe străzi?
Angajat la compania de iluminat public: Suntem o țară de suporteri!
Trecător: Dacă eu sunt microbist, îmi place tematica asta cu fotbalul. Ne descrețește frunțile când vedem fotbal. Decât să vedem alte prostii...

În locul steluțelor și bastoanelor de altădată, iarna aceasta bucureștenii și turiștii pot admira 235 de panouri cu logo-ul „Euro 2020”. Multe împodobesc stâlpii de pe Calea Victoriei, alaăuri de aripi de înger.

Ca bonus, au fost transferați în proiect și 33 de fotbaliști decorați cu leduri în culorile echipelor naționale. Pentru Digi24, Primaria Capitalei a anunțat că aceștia vor fi montați începând de astăzi.

Tânăr: Euro 2020 știu că-i la vară, totuși. Așa că... nu știu dacă-i chiar potrivit acum.
Tânăr: Și așa va rămâne până la final? Până la finalul Sărbătorilor? Nu-i prea inspirată! Ar fi potrivit altceva acum, totuși. Poate la vară ar fi mers ăstea.

Conform contractului, compania de iluminat public trebuie să probeze în seara aceasta toate decorațiunile, iar mâine seară, în Piața Constituției, de la ora 19:00, să aprindă, oficial, toate beculețele. Lipsește însă din peisaj una dintre piesele centrale ale investiției! Bradul de 12 metri înalțime care va decora Piața Presei Libere... încă n-a ajuns la București.

Tot conform primăriei, urmează să vină. Dacă nu vă place tema aleasă... aveți varianta sistemului solar. N-are nicio treabă cu simbolurile sărbătorilor, dar... găsiți aranjamentul în zona Modrogan - statuia lui Icar - Aviatorilor.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri