Business Club. Primarii nu s-au zgârcit cu bugetele pentru luminițe

Data publicării:
brad craciun

Perioada economică dificilă prin care trece economia nu le-a schimbat strategia primarilor din diverse localități în privința podoabelor de iarnă. În loc să rămână la nivelul anilor anteriori pentru a face economie la bugetele locale, cei mai mulți edili au plusat cu și mai multe beculețe. Acestea înseamnă de două ori costuri suplimentare: odată pentru achiziția sau închirierea instalației și a doua oară din consumul pe care-l presupun aceste instalații.

Primăria din Galați se laudă cu un oraș mai puternic luminat în această perioadă.

„Noi am acoperit 31 de străzi, am pus peste 2.600 de elemente, s-au îmbrăcat 11 sensuri giratorii, cele 10 intrări în oraș, sediile primăriei și a altor instituții publice, parcuri, parcuri noi, inaugurate anul acesta. S-au pus și brazi, sunt și figurine, nu numai ce se vede pe stâpli. Totalul sumei a fost undeva la 500.000 de euro”, spune Aurel Vlaicu, city manager la Primăria Galați.

Nici măcar nu se vorbește de o achiziție, ci de o închiriere a instalațiilor pe o perioadă de trei luni. Asta înseamnă că anul viitor primăria va închiria o nouă instalație, probabil una și mai mare și mai scumpă.

Și în Alba-Iulia, mii de beculețe au împodobit și principalele străzi. Față de anul trecut, și Cetatea Alba Carolina a fost înfrumusețată cu obiecte decorative.

„Bugetul consolidat în acest sens este undeva la 100.000 de euro”, a spus Mihai Coșer, purtător de cuvânt Primaria Alba Iulia.

Și la malul mării luminițele de Crăciun scot bani frumoși din visteria primăriei.

„Bugetul anul acesta de sărbatori este de circa 130.000 de euro, este mai mare ca cel de anul trecut”, a spus Liviu Tramudana, purtător de cuvânt la Primaria Constanța.

În Brașov, bradul din Piața Sfatului, are aproximativ 26 de metri și va fi împodobit cu aproximativ 50.000 de beculețe, 60 de sfere luminoase, 80 de conuri luminoase, 2000 de becuri mari, 800 de flash-uri, 1 kilogram de beteală, 300 de globuri argintii. Costurile pentru curent în luna decembrie sunt cu 5% mai mari decât în celelalte luni. Asta înseamnă peste 800.000 de lei pentru luna decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri