BUSINESS CLUB. Se poate trăi din scris în România? 

Data actualizării: Data publicării:
iohahnis carte primul pas

Klaus Iohannis este unul dintre cei mai de succes autori români. Preşedintele a încasat anul trecut aproape 83.000 de lei din vânzarea celor două autobiografii, „Pas cu pas” şi „Primul pas”, potrivit declarației de avere.

Este menirea criticilor să stabilească dacă cele două volume au sau nu valoare literară. Însă, din punct de vedere financiar, cele două volume au avut încasări peste medie. Asta şi pentru că au fost lansate imediat după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 câştigate de Iohannis.

O comparaţie cu alţi autori este greu de făcut, deoarece nici scriitorii şi nici editurile nu se grăbesc să publice date despre vânzările fiecărui volum în parte. Asta şi pentru că uneori cifrele sunt dezamăgitoare. Unii scriitori spun că nu pot trăi din vânzarea de carte, care le aduce doar câteva mii de lei pe an. Alţii susţin că au ajuns chiar şi la încasări de 20.000 de euro pentru vânzările dintr-un singur an. Adică au încasat la fel de mulţi bani ca preşedintele Iohannis.

Anul acesta, s-ar putea ca autorul cu cele mai mari vânzări să fie poliţistul Marian Godină, care, după unele estimări şi-ar fi asigurat încasări de 200 de mii de euro de pe urma cărţii sale, „Flash-uri din sens opus". Tot anul acesta, Marian Godină a lansat şi o carte pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri