Business Club. Slujbe fără candidați

Data publicării:
Muncitor angajat fabrica GettyImagesseptembrie 2015

Ocuparea tuturor celor 24.000 de locuri de muncă scoase astăzi la concurs ar fi fost pentru piaţa muncii din România echivalentul deschiderii a două fabrici mari de autoturisme. Însă standurile amenajate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă au fost pustii. Şi nici cei care s-au prezentat nu au şanse prea mari să îşi găsească de lucru.

La Braşov, trei sferturi dintre candidaţii prezentaţi în primele ore ale târgului nu se încadrau la studiile minime cerute pentru ocuparea posturilor. Iar mulţi dintre vizitatori erau acolo doar pentru că aşa le cere legea ca să primească în continuare ajutorul de şomaj.

„Nu prea sunt dornici să muncească. Nu ştiu, nu ştiu, probabil le ajunge şomajul”, spune reprezentanta unui angajator.

La Târgu Jiu, au venit să caute angajați peste 40 de firme din Gorj, Timiș și Arad. Cu gândul la tineri, organizatorii au schimbat programul.

Mariana Niculescu purtător de cuvânt al AJOFM: „Absolvenții... știți că ei se trezesc mai târziu, de asta am și pus ora asta mai târzie, sperăm să vină”.

În prima oră, 200 de tineri s-au prezentat la interviuri. Unii deloc dispuși la concesii în schimbul unui loc de muncă.

„Am găsit în cadrul militar, dar nu în județul Gorj și asta m-a făcut să nu accept în alt județ”, spunea un bărbat.

Din cele 24.000 de locuri de muncă disponibile, majoritatea au fost pentru studii medii în industrie, pază, transporturi sau turism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri