BUSINESS CLUB. Soluție pentru spitalele din România: locuințe pentru medici

Data publicării:
locuinte medici

Este o soluţie pentru toate spitalele din România. Bani pentru mărirea salariilor medicilor nu există. Sau dacă există se pierd din sistem. Aşa că medicii ar putea fi ajutaţi să nu dea pe cazare şi mâncare chiar toţi banii şi aşa puţini pe care îi primesc la final de lună.

Gabriella lucrează de doi ani la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. După teminarea facultății a preferat să lucreze într-un spital cât mai aproape de casă. Ca să o motiveze, conducerea unităţii medicale i-a oferit gratuit o locuinţă de serviciu.

Când mi s-a oferit locul de muncă, mi s-a spus că se poate ca în primii cinci ani să stau într-un apartament de serviciu, care mi s-a părut un ajutor, că în acei cinci ani pot să economisesc să-mi cumpăr şi eu o locuinţă proprie”, spune Gyulai Gabriella, şeful secţiei de neonatologie.

Alături de Gabriella, alţi 90 de medici au ales în ultimii trei ani să lucreze la aici.

Am avut un an de stagiatură aici, la spitalul din Sfântu Gheorghe. Şi tare mult mi-a plăcut să lucrez aici. Şi din punctul de vedere al colectivului, dar şi din punctul de vedere al posibilităţilor”, mărturisește Szen Annamaria, medic pediatru.

Pentru început, edilul le-a dat medicilor apartamente din locuinţele sociale, însă acum, în curtea spitalului se înalţă un bloc numai pentru doctori. Terenul a fost dat de Consiliul Județean, iar banii pentru contrucție au venit din sponsorizări atat de la fundaţii din ţară, cât şi de la asociaţii din Ungaria.

În vara anului trecut a fost pusă piatra de temelie a unui bloc cu șase apartamente, iar la sfârşitul acestui an se preconizează că se vor muta deja aici primii medici.

În plus, tot din donații, marea majoritate a aparaturii medicale a fost înlocuită cu tehnologie modernă. Un alt aspect care îi motivează pe tinerii medici să lucreze aici.

Specialiştii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au decis sa organizeze pe 21 martie un bal de caritate pentru strângerea de fonduri.

Din fondurile strânse, reprezentanţii instituţiei îşi propun să achiziţioneze o trusă de chirurgie cardiacă minim invazivă. Pe lângă aceasta, institutul mai are nevoie acum şi de două ecografe de înaltă performanţă, un angiograf, precum şi de un aparat pentru dializă. Taxa de participare la balul de caritate este de 450 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri