Câine chinuit pentru distracție

Data actualizării: Data publicării:
cainii

Distracţie bolnavă, filmată şi postată pe internet. Fiii unui viceprimar dintr-o comună din Timiş au aruncat un maidanez în colţii câinelui pe care îl aveau în curte şi pe care l-au întărâtat înainte. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, iar ambii câini vor avea, în curând, stăpâni care vor şti să-i preţuiască.

Băiatul din imaginile postate pe internet are 15 ani, iar cel care filmează, e fratele lui, în vârstă de 18 ani. Sunt copiii viceprimarului din comuna Dumbrava, care s-au gândit să se distreze asmuţind câinele din curte pe un maidanez. Imaginile i-au îngrozit pe membrii unei asociaţii de protecţie a animalelor, care au considerat că patrupedul pus să atace nu poate avea astfel de stăpâni.

Flavia Stănchescu, reprezentantul Asociației Help for Animals Timișoara: „Au cerut 600 de lei pe câine și ne-au spus că putem să îl luăm, dacă îi dăm acești bani. Am scos acești bani din buzunar și i-am dat fiului lui, în prezenţa lui. Atunci ne-a adus câinele, l-am urcat în maşină şi ne-am dus după cel mic, care se afla aruncat într-o râpă de vaci”.

Cei doi fraţi ar putea plăti şi ei, dar în faţa legii.

Agent principal Ancuţa Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiş: „Postul de Poliţie Dumbrava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor”.

Pedeapsa e amendă sau chiar un an de închisoare.

Cei doi câini sunt acum în adăpostul asociaţiei care i-a salvat. Se înţeleg bine şi, cel mai probabil, vor fi adoptaţi de străini.

Nu e singurul caz recent în care animale nevinovate sunt chinuite fără motiv. Un tânăr din Galaţi are dosar penal, după ce a ucis un câine maidanez cu o secure. Iar la Arad, un câine a ajuns la veterinar după ce a primit mâncare cu bolduri. Din fericire, acest caz a avut un final fericit: medicii au reuşit să-i salveze viaţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri