Câinii care au provocat moartea unui copil, adăpostiţi într-o curte

Data publicării:
caini printre gratii

Un copil de opt ani a murit, duminică seară, în Capitală, după ce s-a speriat de un câine maidanez şi a sărit în faţa unei maşini. Băiatul, care era împreună cu fratele său, nu a mai putut fi salvat după ce s-a lovit puternic la cap. Familia copilului, originară din Irak, se mutase în România în urmă cu nici două luni. Fratele victimei susţine că şoferul circula cu viteză, în timp ce poliţiştii afirmă că acesta nu avea viteză şi nici nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. Accidentul readuce în prim plan discuţia despre câinii fără stăpân din Capitală. Angajaţii firmei de ecarisaj au prins doi maidanezi, dar nu sunt siguri că sunt cei care au provocat accidentul.

Accidentul a avut loc duminică pe strada Lizeanu imediat după lăsarea serii. Băiatul era împreună cu unul dintre fraţii săi, pe trotuar. La un moment dat, speriat de un câine maidanez, copilul a sărit în stradă, unde a fost lovit de un şofer.

Fratele lui s-a speriat. Îl ţinea cu mâna stângă. Câinele a sărit pe fratele lui, el a sărit pe stradă, l-a tras şi l-a lăsat aici şi s-a pus el în locul maşinii. Şi cel cu maşina tot l-a luat. L-a târât până acolo”, povesteşte un prieten.

Fratele victimei susţine că şoferul circula cu viteză şi nu a putut evita accidentul.

Aşa a venit cel cu maşina şi l-a luat de acolo până acolo. Avea viteză? Avea! Avea! Avea peste 80 km/h. Şi nici măcar nu a pus frână”, spune fratele băiatului.

Poliţiştii au o altă variantă. Şoferul nu avea mai mult de 30 de kilometri pe oră.

Ovidiu Munteanu, comisar-şef al Brigăzii Rutiere: „A pătruns pe partea carosabilă fiind surprins şi accidentat de un autoturism care se deplasa. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă.”

În luna august, copilul se mutase cu familia din Irak în România, tatăl său face un master în agricultură.

„Era cel mai mic, cel mai alintat de tată şi familie”, spune un prieten al familiei.

O echipă a serviciului de ecarisaj a fost trimisă să prindă câinii, dar angajaţii Primăriei că o femeie din zonă a luat animalele în curte şi nu le-a permis accesul.

Bogdan Treeroiu, directorul ASPA: „Proprietara a închis poarta. Când apar echipajele ASPA îşi cheamă câinii în curte şi nu ne mai permit accesul. În acest fel de situaţii nu există o procedură anume. Poliţia poate să ceară actele câinelui şi cam atât.”

Bătrâna susţine că nu câinii ei au fost de vină chiar dacă recunoaşte că îi mai lasă liberi din când în când.

Ies pe stradă când le dau eu drumul. Imediat deschid poarta şi intră înăuntru. Sunt mai cuminţi decât un copil. Dar ieri au ieşit? Nu, nu, nu!”, spune femeia.

În cele din urmă, angajaţii ASPA au capturat doi câini pe care i-au găsit în apropiere. Şefii instituţiei susţin că zilnic adună de pe străzi 15 câini fără stăpân, iar de la începutul anului au fost prinşi peste trei mii. Chiar şi aşa, oamenii din zonă spun că sunt maidanezi pe străzi.

Băiatul va fi înmormântat zilele viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri