Căldura şi duşul de dimineaţă, motive de ceartă în casele românilor

Data actualizării: Data publicării:
APARTAMENTE FARA CALDURA SI APA

Un român din patru a fost nevoit să împrumute bani de la familie, prieteni sau instituţii bancare pentru a plăti factura la încălzire.

APARTAMENTE FARA CALDURA SI APA

Aproape șase din zece (58%) consumatori casnici din România sunt preocupați de costul facturilor la energie, arată studiul Honeywell „Obiceiuri privind încălzirea locuinței", realizat pe un eșantion de peste 800 de proprietari de locuințe din întreaga țară.

Totuşi, aproape 60% din proprietarii nu au posibilitatea tehnică de a ajusta temperatura în fiecare cameră, ceea ce duce la apariţia certurilor între membri familiei, dar şi între persoanele care locuiesc cu chirie.

20,9% dintre respondenţi au declarat că există certuri cu privire la modificarea temperaturii din locuinţă.

Dintre aceştia, 5,4% s-au certat pentru că soţul/soţia/familia sau colegul de cameră a modificat temperatura stabilită iniţial, iar restul de 15,5% spun că uneori nu se înţeleg în ceea ce priveşte temperatura optimă.

Aceste conflicte sunt urmate de certurile pentru becuri aprinse sau stinse în casă, de conflictele legate de computer, tabletă sau televizor. Respondenţii au mai spus că mai apar şi conflicte legate de baie sau duş, mai ales dimineaţa.

Sursa economica.net

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri