CAMERA ASCUNSĂ. Jucăriile care aduc suferință. Ce trebuie să știe părinții

Data publicării:
jucarii

Sunt reguli de siguranță pe care aceste jucării nu le respectă. Numai în această lună, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au retras de la vânzare jucării de in valoare de ordinul zecilor de mii de mii de euro.

O vânzătoare a asigurat un reporter Digi24 că maşinuţa pe care acesta susținea că vrea să cumpere pentru un copil de 2 ani nu prezenta niciun risc. Cei doi au avut următoarea discuție:

Reporter: „Fiind şi el mic o sa iau una mai mică, nu-i niciun fel de problemă? Portierele astea nu se rup, nu?”

Vânzătoare: Nu trage el! Dumneavoastră i le daţi închise.

Reporter: Are contraindicaţii ceva? Că e pentru copil, e dintr-un material ciudat?

Vânzătoare: Nu, Nu!

Reporter: Se dezmembrează roţile?

Vânzătoare: Cu timpul.

„Jucăria are doar ţara de provenienţă, o serie, nu are nicio firmă, nu are marcaj. Sigur nu este pentru un copil de 2 ani, vânzătorul v-a păcălit. Dacă nu aveţi nicio dovadă a tranzacţiei, probabil s-a vândut prin evaziune”, spune Bogdan Cristian Nica, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

În lipsa bonului fiscal este imposibil să depuneţi o plângere la Protecţia Consumatorului.

Medicii avertizează că, în Bucureşti, astfel de cadouri aduc cel puţin un copil pe zi la spital, după ce a înghiţit părţi desprinse din jucării.

Există riscul ca acesta să ajungă în plămân, laringe, căi respiratorii şi atunci există pericolul de sufocare şi chiar de moarte. Dacă își introduce în nas sau în ureche, depinde de obiect poate să-şi rănească timpanul, o sângerare”, avertizează dr. Miorița Toader.

Cele mai multe jucării periculoase sunt importate din China. Doar săptămână trecută, vameşii au confiscat peste 20.000 de produse.

„Valoarea mărfurilor confiscate, susceptibile a fi contrafăcute, a fost de peste 200.000 de euro”, a declarat Angelica Tudor, inspector la Vama Constanţa Sud-Agigea

Inspectorii de la Autoritatea Naţională de Protecţia Consumatorilor au retras de la vânzare jucării de peste o sută de milioane de lei, doar în această lună. Iar din cei peste 1.000 de comercianţi controlaţi în întreaga ţară, 900 au primit amenzi, în valoare totală de peste 1,4 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri