Camera ascunsă, la Turnul Eiffel. Ce fel de români se mai aflau „la muncă” în timpul finalei jucate de Simona Halep

Data publicării:
alba neagra

Turnul Eiffel, simbolul Parisului, atrage zilnic zeci de mii de turişti din întreagă lume. Principala dorinţa a tuturor este de a urca în vârful turnului. Însă trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, fiindcă timpul de aşteptare la lifturi ajunge la două ore în weekend. În acest timp, sunt abordaţi la tot pasul...

Corespondentul Digi24 a observat un grup de românce care le cereau turiştilor să semneze pretinse tabele de donaţii pentru diverse cauze nobile. Nu se adresau în franceză, spuneau că ştiu doar limba engleză. Dacă vreun turist mai credul accepta să stea de vorba cu ele şi se apuca de semnat şi donat bani, risca să rămână fără bunuri de valoare. Fetele profită de orice neatenţie a celui vizat. Una dintre ele poartă cu mândrie pe mâneca bluzei chiar tricolorul românesc.

Pe un alt trotuar din apropiere meu patronează grupurile infracţionale care se ocupă cu „alba-neagra”. Din metru în metru sunt grupuri de oameni care încearcă să-i fenteze pe turişti şi să-i jecmănească de bani. În timp ce unul din membrii grupului jonglează cu dexteritate obiectul muncii, alţii pretind că sunt turişti care joacă cu uşurinţă sume mari de 50 sau chiar 100 de euro. Cum aceştia câştigă, un turist cade în plasa întinsă şi îşi încearcă norocul. Culmea e că doar turiştii adevăraţi pierd la acest joc. La un semn discret al celor care supraveghează zona, grupul dispare rapid. Urcă în primul taxi şi se face nevăzut.

Rămân în zonă doar hoţii de buzunare, care preferă staţia autobuzelor turistice unde se aşează liniştiţi la coadă, iar la momentul îmbarcării îi uşurează pe turiştii neatenţi de bani şi telefoane.

Astfel, o vacanţă de vis la Paris se poate transforma într-o clipă de neatenţie într-un adevărat dezastru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri