CAMERA ASCUNSĂ. Petarde vândute din portbagaj

Data publicării:
petarde

Uneori, clientul trebuie să meragă cu vânzătorul şi un kilometru pentru a primi materialele pirotehnice.

Reporter: Unde le aveți?

Comerciant: Nu aici.

Reporter: Și cum să vin să îmi iau și eu o cutie?

Comerciant: Mare sau mică?

Reporter: Îmi spuneți și la ce preț?

Comerciant: La 50 cutia.

Reporter: 50 de lei?

Comerciant: Da.

Vânzătorii oferă informații cu privire la prețul și categoria produselor în zonele aglomerate din oraș, dar marfa este depozitată chiar și la câțiva kilometri distanță.

După ce a hotărât ce fel de produse dorește, clientul este condus spre locul în care se află marfa.

Produsele pirotenice sunt vândute și în parcările marilor centre comercial sub privirile îngăduitoare ale angajaților.

Vânzător: „Duceți-vă în spate, faceți cum știți, că vine șeful de tură și ne ia dracu. Nu e problemă. Hai, rapid, doamnă!”.

Cei mai expuși pericolelor sunt copiii.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii de Louis Țurcanu: „Copiii s-au adresat serviciilor de urgență din ultimii ani cu afecțiuni ale auzului urmare a exploziei unor petarde și uneori și serviciilor de oftalmologie”.

Cei care vând petarde se pot trezi în noul an după gratii.

Ancuța Morariu, purtător de cuvânt IPJ Timiș: „Potrivit legii 126 - 1995, efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

1.000 de kilograme de obiecte pirotehnice au fost confiscate şi de poliţiştii craioveni. Întreaga cantitate a fost găsită în două autoturisme care aparţineau unei societăţi din Craiova. Proprietarul s-a ales cu dosar penal.

Viorel Groza, şef Arme, Explozibil, Subtanţe Periculoase IPJ Dolj: „Asta e un artificiu din clasa a doua şi are 25 diametru. Ea este multicalibru. Este foarte periculoasă”.

Petardele şi artificiile de mare risc erau ascunse în două autoturisme.

Şi în Capitală, jandarmii bucureşteni au confiscat 27.000 de obiecte pirotehnice interzise, care erau depozitate într-un autoturism abandonat şi urmau să fie scoase la vânzare. Acţiunile vor continua şi în zilele următoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri