Camera ascunsă. Taxiurile, un lux în Capitală de Revelion

Data publicării:
masini de taxi_digi24_octombrie 2015 (1)

În fiecare zi ne lovim de servicii proaste din partea taximetriştilor. Chiar şi în noaptea dintre ani aceştia profită de bunăvoinţa clienţilor şi cer sume chiar şi de cinci ori mai mari pentru serviciile oferite. Unii sunt de neclintit atunci când cursa nu este profitabilă pentru ei.

Aşa au negociat taximetriştii cursele, în noaptea de revelion. (filmare cu camera ascunsă).

Reporter: Până pe strada Timişoara 50 de lei? Păi de ce aşa mult?

Taximetrist: Nu ştii ce zi e astăzi? E Revelionul şi noi stăm la muncă. Ţi-am cerut puţin că altii cer un milion (n. red. 100 de lei). 

Mai mult, azi-noapte la ora 03.00 unul dintre ei cerea suma de 40 de lei pentru o deplasare de 5 kilometri. Întrebat de ce doreşte această sumă, a răspuns simplu: „dacă vreţi domnisoară, dacă nu luaţi-l pe colegul din spate”.

Alţii refuză cursele fără prea multe explicaţii.

Nici aplicaţiile mobile de taxi nu sunt de ajutor. Aseară, pe o rază de cinci kilometri nu se mai găseau deloc taxiuri, iar la call center aştepţi minute în şir pentru refuzul operatorului.

Coloana de taxiuri în aşteptare se întindea pe zeci de metri în centrul Capitalei. Cu toate acestea, oamenii nu s-au putut folosi de serviciile lor deoarece este aproape imposibil să găseşti pe cineva care să nu ceară bani în plus.

„Am vrut să merg la hotel Ambasador şi mi-a spus nu. Voia 30 de lei până la Hotel Ambasador, care e la doi kilometri distanţă. Este scump."

„La Doamna Ghica, 30 de lei. În mod normal ar fi trebui să coste 8 lei, 9 lei".

Oamenii trebuie să ştie că taximetriştii sunt obligaţi prin lege să nu refuze cursele dacă au indicativul liber aprins. Dacă totuşi o fac, clienţii au trei posibilităţi: pot depune o reclamaţie la Primărie, la Protecţia Consumatorului sau pot reclama direct la firma taxi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri