Campania Casa Share a dăruit cea de-a opta locuință

Data publicării:
casa

George şi Petronela, doi tineri din satul Vânători, credeau că nu vor mai avea niciodată o locuinţă, după ce casa pe care şi-au construit-o cu bani împrumutaţi de la bancă a fost înghiţită de flăcări.

„Am văzut casa cam cum arăta şi noi speranţă nu am mai avut să mai facem casă aici,” spune George Ovidiu Damian, beneficiar.

„Și-au cumpărat tot ce şi-au dorit inimile lor şi erau atât de veseli şi de bucuroşi şi de mulţumiţi sufleteşte că şi-au pus casa la punct aşa cum şi-au dorit. N-au ajuns să se bucure decât o lună şi jumătate,” povestește Elena Damian, rudă.

Impresionaţi de drama celor doi, dezvăluită de campania Casa Share, desfăşurată pe Facebook, sute de oameni au donat. Banii strânşi, aproximativ 13.000 de euro, au fost folosiţi pentru ridicarea unei case cu patru camere, care a fost complet utilată şi mobilată.

E exact cum ne-am dorit noi prima dată, ne-a dat exact ceea ce ne doream noi,” zice Petronela Pachiţescu, beneficiar.

Erau disperaţi, vă daţi seama, ca după un incendiu. Contează că am reuşit în 22 de zile să schimbăm viitorul acestor copii,” adaugă Bogdan Tănasă, iniţiator proiect Casa Share.

Voluntarii au muncit zi şi noapte pentru a termina casa cât mai repede.

Am zis să-l ajut cu o mână de ajutor. Financiar nu am cum, că stau şi eu prost, măcar cu forţă de muncă să-l ajut. Mă simt bine când fac un bine la un om, că se poate întâmpla oricui,” spune un voluntar.

Deja iniţiatorul campaniei Casa Share vrea să înceapă construcţia unei noi locuinţe pentru o familie cu trei copii, care stă într-o casă ce mai are puţin şi se prăbuşeşte. Ar fi a noua faptă bună de acest gen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri