Campanie inedită: Copaci îmbrăcaţi cu haine

Data publicării:
copaci cu haine

Ideea hainelor din copaci a fost preluată după acţiuni similare în oraşe precum Sofia, Timişoara, Sibiu sau Iaşi, iar bucureştenii au dat şi ei dovadă de simţ civic şi au adus în parc zeci de lucruri de care nu mai au nevoie.

Campania „Îmbracă un copac cu haine groase pentru oamenii fără adăpost” a pornit pe o reţea de socializare, imediat ce meteorologii au anunţat că urmează o săptămână cu temperaturi extrem de scăzute.

Am realizat în clipa aia că afară e ger. Până atunci nu mi-am dat seama că e ger şi peste tot se spunea că gerul ţine până duminică inclusiv. Am dat drumul aseară la acţiune, la ora 5.00, şi oamenii chiar au venit şi au început să pună haine în copaci, ceea ce este minunat”, a spus Cristina Hurdubaia, iniţiatorul campaniei.

Cei care au îmbrăcăminte de care nu mai au nevoie sunt rugaţi să o lege de copacii de la intrarea în parcul Cişmigiu, de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

„Mi-a plăcut acţiunea de la bulgari, de la Timişoara. Cea de la Iaşi. Şi dacă se face în Bucureşti, am auzit de dimineaţă la radio, am făcut şi eu un gest”, a spus un bărbat.

Persoanele fără adăpost primesc astfel ajutor într-o perioadă în care temperaturile coboară până la -20 de grade pe timpul nopţii.

În fiecare seară, voluntarii vin după ora 22.00, adună hainele rămase, pe care le distribuie a doua zi unor persoane nevoiaşe.

„Nevoia stringentă ar fi de căciuli, şosete, fulare, mânuşi, pulovere şi poate pantaloni mai groşi. Chiar dacă vremea este cum este, ei au nevoie totuşi şi de tricouri pentru a fi puse pe dedesubt”, a spus și Monica Tăutu, reprezentant Samusocial România.

Campania se va desfăşura până duminică, dar iniţiatorii speră ca bucureştenii să aducă haine în parc şi săptămâna viitoare, când expiră codul galben de ger.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri