Campanie pentru donare de sânge și ajutor pentru copii abandonați. Evenimentul este organizat de un grup de motocicliști

Data publicării:
sange transfuzie

Campania „Indiferența ucide! Donează pentru viață, investește în viitor!” care se va defășura între 22 și 26 septembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, a fost inițiată de asociația Free Riders. Motocicliștii și cei care li se vor alătura vor dona sânge, iar echivalentul bonurilor valorice primite pentru acest lucru va fi folosit pentru a ajuta copii instituționalizați.

Sunt acceptate ca donatori de sânge persoanele între 18 și 60 de ani și cu greutate minimă 50 kilograme, fără probleme cardiovasculare, renale, psihice, hepatice, endocrine.

Donarea este recompensat cu bonuri de masă, o reducere de 50% la transportul ăn comun, analize gratuite și o zi liberă de la serviciu.

Cei care se prezintă la Centrul de Transfuzii sunt primiţi la recepţie, unde completează un chestionar medical, apoi sunt repartizaţi la un cabinet medical. Aici sunt consultaţi, li se fac analize iar în funcţie de rezultatul acestora li se comunică dacă pot sau nu dona sânge.

Mai multe apeluri la donare de sânge au fost lansate în ultima vreme, în condițiile în care un singur donator poate salva trei vieți. Ministerul Sănătății a lansat un astfel de apel luna trecută, după ce mai multe spitale s-au confruntat cu o criză de sânge.

Motocicliștii din Free Riders nu sunt la prima campanie umanitară. Ei au ajutat copii cu rezultate bune la învățătură, dar care vin din familii nevoiașe și au participat în iernile trecute la operațiuni de deszăpezire și au dus ajutoare oamenilor izolați din cauza viscolului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri