Campus şcolar în valoare de 4 milioane de euro

Data publicării:
campus

Campusul școlar a fost construit pe 17.000 de metri pătrați. Au fost ridicate clădiri noi şi a fost renovat liceul. Atelierul și căminele pentru navetiști mai au nevoie de mobilier, iar cantina de personal.

Sala de sport are aproape 1.000 de metri pătrați și a fost dotată cu grupuri sanitare și un sistem de încălzire cu calorifere suspendate. În următoarea perioadă elevii vor putea juca fotbal și tenis pentru că suprafața va fi dotată cu echipamentele sportive necesare.

Elevii au început deja orele de curs în liceul reabilitat, dar și în clădirea nou-nouță, unde există 10 săli. De campusul școlar vor beneficia 500 de tineri.

„Nu aveam chef de învățat în liceul vechi. Nu era același lucru,” zice un elev.

„Este un proiect reușit. Chiar toată lumea are nevoie de acest lucru, de un campus. Mai ales copiii care fac naveta,” adaugă o tânără.

Navetiştii, fie că sunt profesori sau elevi, au două cămine. Profesorii au la dispoziţie zece garsoniere, elevii, 100 de camere.

„Avem două cadre didactice de la Reșița și cinci cadre didactice care fac naveta din comunele din jurul orașului Oravița. Căminul poate caza în jur de 200 de elevi,” spune Radu Bompa, director Școală de Arte și Meserii Oravița.

Valoarea proiectului depăşeşte 4 milioane de euro. Cea mai mare parte a sumei vine de la Uniunea Europeană.

Scopul proiectului este creșterea actului educațional în Oravița prin crearea și dotarea unui campus universitar, respectiv Școala de Arte și Meserii din Oravița cu o capacitate de 900 de elevi, învățământ, zi, seral și profesional,” explică Lorena Ion, viceprimarul Oravița.

Campusul școlar din Oravița este singurul de acest fel din județul Caraș-Severin. Un proiect asemănător se derulează la Caransebeș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri