Când Poliția sună degeaba la 112. „Infractorii au început să râdă”

Data actualizării: Data publicării:
politist

În misiune, cu maşina de poliţie tractată. I s-a întâmplat unui agent din Moineşti, care, la scurt timp după ce a pornit către un caz, a rămas cu mașina în pană, în mijlocul drumului. A cerut ajutor, la rândul său, la 112, dar i s-a spus să se descurce singur. În timp ce poliţiştii din judeţ se plâng că maşinile cedează de la o zi la alta, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Bacău spun că parcul auto este aproape în totalitate funcţional.

Cu maşina poliţiei stricată! Aşa se face intervenţia la 112! Prin tractare”, se plânge polițistul.

Imaginile au fost surprinse cu telefonul mobil de un poliţist din Moineşti, Bacău. Agentul plecase spre o intervenţie la care trebuia să ajungă în cel mai scurt timp: o femeie reclama că un bărbat încearcă să intre peste ea în casă.

Poliţistul nu a reuşit să ajungă prea departe, pentru că autoturismul a cedat în mijlocul drumului. A sunat la 112, dar i s-a transmis să se descurce. N-a avut încotro, şi a chemat un prieten să-l tracteze.

- Nu mai vrea să mai meargă?

- Nu mai vrea, că Ministerul ăsta de Interne numai hârburi ne trimite în teren! Ele sunt trecute deja. Deja trebuiau casate de trei ani!

Agentul spune că în fiecare zi poliţiştii îşi pun viaţa în pericol în astfel de maşini.

„Nu se mai numesc mașini de poliție, le puteam denumi sicrie, pentru că tu ca polițist nu ai nicio siguranță de a merge cu mașina respectivă. Am avut probleme. Infractorii au început să râdă. Chiar ironic îmi spuneau: domnu, acuma nu mai poți fugi după noi cu mașina aia!”, spune Costel Brumă, poliţist.

Sindicaliştii spun că problemele sunt aceleaşi peste tot.

Am atras atenţia tuturor celor din conducerea IGPR şi a Ministerului că parcul auto al Poliţiei Române, şi mă refer la maşinile din structurile de ordine publică, sunt stricate”, spune Ioan Canărău, vicepresedinte Sindicatului Polițiștilor Europeni.

Imaginile suprinse de agentul de poliţie i-au şocat şi pe localnici.

Îți pierzi încrederea în instituțiile statului. Dacă nu le creezi condiții, cum să fugă după infractori?”, spune un localnic.

Cazul este cercetat acum de conducerea IPJ.

S-a dispus efectuarea de verificări cu privire la materialul video apărut în mediul online. De asemena, s-au luat toate măsurile pentru remedierea deficiențelor în cel mai scurt timp”, a declarat Cătălina Creţu, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Conducerea IPJ Bacău susţine că 90 la sută din maşinile din parcul auto al Poliţiei sunt perfect funcţionale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri