Carmen Dan despre medicul târât de polițiști: „speculații și opinii neîntemeiate”

Data actualizării: Data publicării:
170220_DNA_CARMEN_DANIELA_DAN_01_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că „lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public”, referindu-se la cazul medicului de la Maternitatea Giulești târât de polițiști pe stradă pentru că ar fi refuzat să se legitimize.

170220_DNA_CARMEN_DANIELA_DAN_01_INQUAM_PHOTOS_Liviu_Florin_Albei
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Liviu Florin Albei

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa MAI spune, referitor la cazul medicului bucureştean de la Maternitatea Giuleşti bruscat de poliţişti, că „lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public”, motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la Inspectoratul General al Poliției Române. Carmen Dan precizează că acea campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii cerută imediat după cazul Boureanu trebuie începută cât mai curând.

„Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. Această campanie trebuie începută cât mai curând!”, scrie ministrul de Interne.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, că va face verificări cu privire la modul de intervenţie al celor doi poliţişti filmaţi cum au bruscat şi târât pe trotuar un medic de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, pe care l-au oprit în trafic în cadrul unui control.

Verificările au fost demarate după ce în spațiul public a apărut o înregistrare în care doi polițiști de la Brigada Rutieră pot fi văzuți bruscând și târând pe trotuar pe medicul Ciprian Cristescu, șeful secției obstetrică-ginecologie I de la Maternitatea Giulești. Incidentul a avut loc în București, duminică spre luni, după ce mașina în care medicul era pasager a fost oprită la un filtru. Pentru refuzul de a se legitima, în condițiile în care soția sa conducea mașina, medicul a fost amendat cu 500 de lei. Polițiștii au susținut că acesta ar fi adresat echipajului expresii jignitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri