Cartel Alfa: Amânarea majorărilor salariale să se aplice şi pentru aleşi

Data publicării:
cartel alfa manifestatie fb 2

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa cere ca amânarea pentru 1 ianuarie 2018 a aplicării majorărilor salariale cuprinse în proiectul Legii - cadru pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice să se facă pentru toate categoriile de bugetari, inclusiv pentru aleşi.

"Având în vedere anunţul public privind amânarea aplicării majorărilor salariale cuprinse în proiectul Legii - cadru pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru 1 ianuarie 2018, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită ca această amânare să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv pentru aleşii de la toate nivelurile”, transmit reprezentanţii Cartel Alfa.

Ei consideră oportună amânarea adoptării proiectului legislativ pentru a face „corecţiile necesare” prin analiză amănunţită şi argumentări solide şi nu prin adoptarea sau respingerea unor amendamente fără dezbateri sau motivaţie şi pentru „restabilirea unui calendar realist a proiectului de lege în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor”.

De asemenea, sindicaliştii solicită premierului convocarea Consiliului Naţional Triparit de Dialog Social.

"Având în vedere ambiguităţile privind intenţia Guvernului de a adopta un nou sistem de impozitare începând cu anul viitor, ceea ce va avea un impact major asupra salarizării, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită Primului Ministru convocarea Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social”, mai spun sindicaliştii.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, că ultima variantă a Legii salarizării agreată cu Ministerul Finantelor prevede că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă. Iniţial, primele majorări salariale erau programate pentru 1 iulie 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri