Sari la conținut

Casă distrusă de flăcări, refăcută de pompieri

Familia Ghelitiuc din Siret a rămas fără casă la finalul lunii ianuarie în urma unui incendiu. Cum oamenii nu au reuşit singuri să-şi construiască altă locuinţă, pompierii s-au apucat să le refacă toată casa.

„Am început să demolăm ce a mai rămas din locuință. În urma incendiului datorită materialelor de construcție din care era făcută au rămas doar pereții și fiind construiți din lut, chirpici, s-au mai degradat de la ploaie și atunci ne-am hotărât să facem în primul rând curățenie”, spune Sorin Ştiubianu, pompier.

Până acum, pompierii au turnat fundaţia şi lucrează deja la instalaţia de apă şi canalizare.

- În timpul liber de obicei, cum cădem de tură, când suntem liberi venim, fiecare după posibilități, mai avem și treabă acasă, cum putem câțiva oameni. Montăm acum țevile de canalizare de la baie și ce mai trebuie, instalații

- Lucrez de la început aici şi vin în timpul liber și lucrez la ce este nevoie, la zidit, așteptăm să înaintăm, fiecare ce se pricepe.

Pompierii sunt ajutaţi şi de localnici care au adus materiale de construcţii.

„Aici sub casă am găsit zece scânduri, colegul meu a găsit zece scânduri și un colac de sârmă și nu știe nici în ziua de azi cine le-a adus și în vale sunt două grămezi de balastru, un domn inginer s-a ocupat de treaba asta, ne-a întrebat ce avem nevoie, le-a adus le-a pus acolo”, mai spune Sorin Ştiubianu.

Pompierii spun că familia Ghelitiuc se va putea muta în noua casă peste două luni.

„Si-au luat angajamentul, nici nu vor să mă primească să săp, să-i ajut, eu le doresc multă sănătate, fericire și mult noroc în viață. Dormitorul, dormitorul, baia și bucătăria și ăsta e holul, așa mi-au zis băieții”, spune Simion Ghelitiuc, proprietar.

Şi autorităţile locale din Siret i-au ajutat pe pompieri cu materiale de construcţii. Reprezentanţii primăriei spun că va fi în continuare nevoie de ajutor pentru utilarea casei.