Sari la conținut

"Casa Share". A treia locuinţă construită de voluntari, predată unei familii sărace

Recunoştinţa acestor oameni este îndreptată spre Dana Iliuţă, o româncă stabilită în Marea Britanie şi soţul ei, Dave Ashforth. Cei doi au aflat prin intermediul Facebook de proiectul Casa Share, prin care oameni nevoiaşi primesc o locuinţă nouă, construită de voluntari. Aşa că au luat legătura cu iniţiatorul programului.

Bogdan Tănasă, inițiator proiect: „M-a întrebat: putem face ceva pentru ei? Zic, putem, dar.. cu ce? Nicio problemă, ajutăm, vorbim și pornim proiectul. Asta a fost acum cam o săptămână și jumate , într-o săptămână jumate am terminat căsuța”.

Dana Iliuță: „Am aflat de proiectul acesta pe Facebook, unele persoane au dat share sau like și am zis că m-ar interesa să ajut, pentru că n-am uitat de unde sunt”.

Gabriel şi Andreea, cei care se bucură de o casă nouă, au crescut la orfelinat şi până acum au trăit într-o singură cameră, unde nu aveau nici măcar curent electric.

Implicat în acţiuni caritabile şi în ţara sa natală, Dave Ashforth promite că va încerca să ajute şi alte familii sărace.