Căsătoriile între minorii de etnie romă, interzise de Dorin Cioabă

Data publicării:
romi tigani mediafax

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că Staborul reunit la Sibiu a decis ca în familiile de romi căsătoriile copiilor să se facă doar de la 16 ani, nu mai devreme, cum se practica până acum.

"Timpul ne duce spre o lume mai modernă. Noi nu putem să rămânem în urmă, aşa că am decis: căsătoriile să se facă de la 16 ani, să putem merge cu copiii la cununiile oficiale, la Primărie. Trebuie să lăsăm copiii să meargă la şcoală", a spus Dorin Cioabă.

Potrivit acestuia, logodna între copii cu vârste sub 16 ani va fi permisă în continuare, ocazie cu care vor putea fi organizate petreceri, fără însă a se purta haine de nuntă, respectiv rochie de mireasă, şi fără a se strânge dar.

Conform lui Cioabă, căsătoria copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani se va putea face cu acordul părinţilor, aşa cum, de altfel, prevede legislaţia românească.

Dorin Cioabă a anunţat şi că aceia care încalcă această prevedere vor fi sancţionaţi prin excluderea din comunitate, fiind sesizate şi autorităţile cu privire la încălcarea legii.

Cioabă a susţinut că Staborul de la Sibiu va înfiinţa o comisie din care vor face parte persoane recunoscute din comunitate, ce vor veghea la respectarea acestei decizii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri